Вибори все ближче і стає все гарячіше. Про розбіжності в одній із партій у Волинській області публічно заявив ще донедавна член ради цього політичного осередку та голова Волинської партійної організації. 

Читайте також: На Волині "Громадянська позиція" Гриценка займається незаконною агітацією та чорним піаром

Передвиборчі перегони розпочалися – відбуваються конференції, зустрічі, партійні форуми. На обласній партійній конференції політичної партії "Громадянська позиція" мали обрати, хто поїде на партконференцію у Києві вже 11 січня. Натомість член ради політичної партії "Громадянська позиція" у Волинській області Валерій Шварцкоп публічно заявив – спочатку у фейсбук-спільноті "Громадянська позиція" – Рожищенський район", а потім в студії телеканалу "Аверс" – не все пройшло спокійно. Чоловік у політиці не так давно – з 2015 році, до цього був волонтером. Опісля ж обласної конференції – у партійних перипетіях розчарований. 

"Незважаючи на застереження нашому голові Чурікову Сергію, керівнику штабу Кралюку Олександру, що, зокрема, по Володимир-Волинську в партійну організацію беруться люди, які дотичні до в колишньому "Партії регіонів", люди, які дотичні до влади, не зовсім чисті на руку. Ці люди приїхали на конференцію вже в статусі членів партії за тиждень їх було прийнято. Створено Володимир-Волинську районну організацію партії "Громадянська позиція", – сказав Валерій Шварцкоп.

Читайте також: Ідіть під церкву: на Волині у соціальній мережі збирають гроші кандидату в президенти

У співпраці з так званим "кланом Саганюка" Валерій Шварцкоп звинувачує Василя Гута, голову фракції "Громадянська позиція" в Турійській районній раді. Мовляв, на передвиборчу кампанію залучають кошти від сумнівних людей, які в свій час фінансували антимайдани та "Партію регіонів".

В той самий час голова Волинській обласної організації партії "Громадянська позиція" Сергій Чуріков запевняє – ніякого рейдерського захоплення політичного осередку не відбулося, а Валерій Шварцкоп вже не є партійцем, а на обласній конференції просто обирали делегатів у столицю. До того ж, мовляв, біографію людей, які вступають до лав партії ретельно перевіряють.

"Громадянська позиція" не толерує колишніх членів "Партії Регіонів", а також членів СДПУО об’єднаної – колишньої, також Комуністичної партії: є рішення з’їзду "Громадянської позиції" всеукраїнського – що такі люди не можуть бути в партії, такі люди не можуть балотуватись від "Громадянської позиції". Це не прописано в статуті, але це є легітимне рішення з’їзду. Якщо є факти, що якісь люди, які в колишньому були членами "Партії регіонів" написали заяву в партію, якісь організації їх прийняли – то, відповідним чином, вони будуть виключені з партії", – пояснив Cергій Чуріков.

Василь Гут емоційно реагує на заяви Валерія Шварцкопа. Каже – не розуміє його поведінки і хоче залучити до партії нових людей.

В свою чергу Валерій Шварцкоп тепер сумнівається, що "Громадянська позиція" - це демократична партія.

"Я рахував, що "Громадянська позиція" – це одна з демократичних партій, проаналізувавши всю інформацію і побачивши всі процеси, я глибоко в цьому сумніваюсь. Я готовий, знову ж таки, написати заяву на вихід, тому що попередня  десь два місяці назад була написана мною про вихід з партії, але ми призупинили цей процес. Вчора я це повідомив, що я готовий виходити з партії, я не готовий перебувати в такій партії і з такими людьми", – резюмував Шварцкоп.

Детальніше у сюжеті ТРК Аверс:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter