Кількість нових інфікувань коронавірусом за останній тиждень на території Волинської області зменшилася до 319 випадків, проти виявлених 440 випадків за попередній тиждень. Про це повідомили у Волинській ОДА під час чергового брифінгу сьогодні, 13 липня.

Читайте також: В Україні продовжує зростати кількість інфікованих COVID-19 (нові дані)

За останній тиждень щоденна кількість одужавших переважає кількість виявлення нових випадків інфікування. Число активних хворих з коронавірусом скоротилося вдвічі. 

За словами головного державного санітарного лікаря Волинської області Наталії Янко, на сьогодні хворобу подолало уже 1618 осіб, що становить 53% від числа зареєстрованих випадків. З них 112 дітей та 280 медичних працівників. 

Показники тестування методами ПЛР та імуно-ферментного аналізу на виявлення вірусу COVID-19 в області є одними з найвищих в Україні, вони становить 92 на 100 тисяч населення при рекомендованому 24. 

Загалом вірусологічною лабораторією обстежено 17 363 осіб. Щоденно досліджується понад 300 взірців, попри це жодних черг на тестування не існує.

Тестуванням методом ІФА на COVID-19 обстежено 14,2 тисячі волинян. Обстеження проводять 18 лікувальних закладів, зокрема й Волинський обласний лабораторний центр.  

Читайте також: Чи готова Волинь послаблювати карантин

Нагадаємо, що за останню добу на Волині зареєстровано 29 нових випадків захворювання на COVID-19, з них 3 у дітей та 4 у медичних працівників. Нові випадки виявлено: Ківерцівський район –7, Луцьк – 8, Луцький район – 4, Камінь-Каширський район –3, Іваничівський район – 2, Горохівський район – 1, Локачинський район –1, Любомльський район – 1, Маневицький район – 1, Рожищенський район – 1. Загалом в області зареєстровано 3071 випадок COVID-19.

На жаль, 72 випадки хвороби завершились летально, в тому числі померло 3 медичних працівники.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook