У Брюсселі стурбовані ситуацією з корупцією в Україні та затягуванням створення антикорупційного суду.

Читайте також: У ЄС з'являться безкоштовні точки Wi-Fi вже у травні 2018

Про це пише Deutsche Welle.

Єврокомісар Йоганнес Ган головним занепокоєнням назвав те, що в Україні досі нема жодного судового вироку щодо високопосадовців за підсумками розслідувань, які проводить НАБУ. Тому він закликав створити Вищий антикорупційний суд згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.

"Це одна з умов для подальшої фінансової підтримки з боку МВФ. Я у постійному та тісному контакті з МВФ та іншими фінансовими інституціями і можу вас запевнити, що терпіння, м'яко кажучи, вичерпується", – наголосив Ган.

Депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Гармс висловила роздратування тим, що ухвалення закону про антикорупційний суд у Раді фактично не просувається. Її критику на адресу України підтримав співголова парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Даріуш Росаті.

"Ми вже чекаємо на створення антикорупційного суду рік і почули сьогодні, що це триватиме ще рік. Моє враження, що є нестача рішучості у питанні боротьби з корупцією", – зазначив Росаті.

Він констатував, що ЄС може жити поряд з корупційною Україною, але це, в першу чергу, в інтересах України –побороти корупцію. І тому він хотів би бачити щирість з боку української влади у цьому питанні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter