У Луцьку мешканці будинків на вулиці Конякіна, 15 і 17 виступають проти встановлення паркану і будівництва на приватній ділянці.

Читайте також: У селі під Луцьком побудують хімічний завод без відома громади

Межі ділянки прилягають до фундаментів їхніх багатоповерхівок. Про це розповів мешканець Михайло Бевз, – повідомляє UA: Волинь.

Власник земельної ділянки Іван Піпаш, каже, що у нього є документи на право власності і він має право огородити ділянку. Сьогодні встановлювали паркан. Мешканці двох будинків вийшли, щоб перешкодити робітникам.

Власник 5 соток землі – Іван Піпаш приїхав поспілкуватися із людьми.

"Я щось на даний час будую, що ви мене звинувачуєте? Я вашу територію не захоплював, я цю землю за великі гроші купив".

Марія Бевз, мешканка будинку: "Будь ласка, відступіть, щоб нам тут пожежна проїхала, чи ще, мало що може бути. Відступіть від тієї території. Лишіть хоч трішки зеленої території. Нашим дітям немає де гратися".

Читайте також: На Волині чоловік тричі обкрадав один і той же магазин

Тетяна Крат, мешканка будинку: "Чи можливо так, щоб межа йшла під стіну? Це він каже, що нам подарував уже, щоб зайти у підвал. Якщо виясниться, що це законно, хай будують, я не проти церкви. Ми за прибудинкову територію".

Христина Онищук, мешканка будинку: "Ну, навіщо стільки церков? Як він займе усю цю територію, діти не матимуть де гратися".

"Згідно із схемою, від стіни будинку повинно бути 5 метрів прибудинкової території", – каже інженер житлово-комунального підприємства №11 у Луцьку Віктор Гришко. З його слів, треба розглянути межі приватної ділянки.

"Ми вивчаємо документи. Земельна ділянка виділена, вона заходиться на межі прибудинкової території будинку Конякіна, 15. На разі, нам не відомо, коли виділялася ділянка і з нами погодження ніхто не проводив".

Михайло Бевз, мешканець будинку: "У 2004-му була земля приватизована. Мешканці будинку 15 і 17 живуть тут і платять за прибудинкову територію, бо у ЖЕКу вона значилася, як прибудинкова".

Читайте також: У Луцьку на переході авто збило дівчину

Іван Піпаш каже, що ділянку виставила на продаж міська рада 2004-го року. Він перекупив її у попередніх власників. Документів Іван Піпаш не показав, сказав, що копії віддав мешканцям.

"У майбутньому, я, як священник, планую поставити тут Українську православну церкву. Мені не хочеться конфліктів. Я не заради того купив землю, щоб був конфлікт".

Читайте також: У Луцьку поліцейські допомогли пенсіонерці, яка не орієнтувалась в просторі та нічого не пам'ятає

Віра Максимюк, голова ОСББ "Конякіна, 17" каже, що ознайомилася із наданими Іваном Піпашом документами. З її слів, земля – у його власності, дозволів на будівництво він не має.

"Ми зараз подаємо лист на комісію департаменту ЖКГ, аби вони перевірили, чи на цій ділянці можна проводити будівництво, бо переносилася труба кілька років тому. Під його ділянкою проходять комунікації "Водоканалу", "Луцьктепла" і так далі".

Заступниця начальника містобудування і архітектури Луцької міської ради Софія Гула каже: "Якщо ділянка у приватній власності, то встановлення паркану – законне і дозволів не потрібно".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook