Не всі природні перетворення означають позитивні зміни в організмі. Деякі навпаки, попереджають про небезпечні стани, зокрема, йдеться про завивку волосся або збільшення об'єму губ. Тому залишати їх без уваги не можна.

Читайте також: Розповіли в чому користь хурми

Сімейний лікар Марія Горіла підказала MedOboz, які гарні зміни зовнішності повинні не викликати захоплення, а насторожувати.

Лялькова шкіра

Шкіра, що нагадує обличчя порцелянової ляльки, – мрія багатьох красунь. Ще б, таку не потрібно прикрашати тональним кремом і пудрою. Але тільки от набуття обличчям блідого однотонного відтінку без видимих пор й рум'янцю може попереджати про порушення кровообігу в головному мозку. Такий стан може розвинутися через защемлення судин, атеросклероз і т. д. В будь–якому випадку, краще навідатися до невропатолога і ретельно все перевірити.

Об'ємні губи

Якщо у вас від природи тонкі губи, і раптом вони стали більшими та надутими (як після філлерів), потрібно не танцювати від радості, а йти до ендокринолога або гінеколога. Адже часто причина таких проявів – порушення в сечостатевій системі або гормональний збій.

Швидкий ріст нігтів

Зазначивши, що ваші нігті без видимих причин почали відростати швидше, ніж зазвичай, у першу чергу зверніть увагу на свій раціон. Ймовірно, в ньому міститься багато нездорових продуктів, зокрема, напівфабрикатів, фастфуду. Річ у тому, що токсичні речовини, які потрапляють всередину, в більшості своїй накопичуються у волоссі й нігтях, і прискорення їхнього росту може свідчити про відчайдушні спроби організму позбутися шкідливого. Крім того, прискорення росту нігтів може попереджати про гельмінтоз.

Природна депіляція

Зайве волосся на тілі – біда для жінок, тому з ними прийнято нещадно боротися. Але якщо це волосся раптом почали зникати самі по собі, є привід насторожитися. Перше, в чому може бути причина порушення обміну речовин, а саме засвоєння білка. Також такі явища можуть виникати на тлі порушення кровообігу через закупорення судин, їхнє защемлення і т. д.

Читайте також: Похід до лікаря: що потрібно знати про ваші права

З'явилася завивка

Якщо у власників прямого волосся раптом з'явилися грайливі кучері або хвилі, при цьому ні у кого з родичів хвилястого волосся немає і не було серйозних гормональних стресів (наприклад, вагітності, пологів і т. д.), тоді час звернутися до ендокринолога і, можливо, імунолога. Зміна структури волосся може статися в результаті порушень в роботі щитовидної залози або серйозних збоїв в роботі імунітету. Обидва ці фактори можуть призводити до зміни форми волосся і зміни напрямку волосяних цибулин.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook