В останні дні одужавших від коронавірусу в Україні стає більше ніж захворілих. В лідерах за кількістю інфікованих Covid-19 залишається Львівщина. Лікарні там заповнені на 40%.

Читайте також: Коронавірус передається повітрям, – ВООЗ

Та це не заважає місцевій владі пом’якшувати карантинні обмеження. Нині в області працюють готелі, ресторани та спортклуби, пишуть Факти ICTV.

Заповнені важкохворими лікарні й на Волині. Ледве справляються із напливом заражених і в Івано-Франківських лікарнях. Одна з метаморфоз хвороби – її тривалість стала довшою.

Олександрівська лікарня у Києві також заповнена. Головний лікар каже, що попри очікування послаблення вірусу, літо дало стрибок тяжких ускладнень.

Вірус не завжди проявляється одразу. Це вводить людей в оману. Вони запускають хворобу, а натомість отримують ускладнення.

Додають роботи медикам і фейки, що вірусу нібито не існує. Вони відправляють на лікарняне ліжко більше людей, ніж послаблення карантину.

А тим часом науковці вже підрахували, що реальна кількість хворих на коронавірус в Україні може сягати 150 тис. Це розрахунки Київської школи економіки. Тож виходить, що українська медицина виявляє тільки кожного третього хворого на Covid-19.

Державна машина дає збій і з тестами. На місцях виявилися непідготовленими до сценарію стрімкого зростання захворюваності. В лабораторіях черги для перевірки тестів на коронавірус. Їх інколи доводиться чекати більше тижня.

У Мінохоронздоров’я запевняють, що усім кому потрібні тести – їх роблять. Та насправді із тестуванням на місцях картина виглядає подекуди зовсім по-іншому. Так у Білій Церкві одразу кілька родин заявили, що з них вимагали гроші за проведення тестів на коронавірус.

Попри ріст захворюванності, все більше українців збирають валізи та їдуть відпочивати. Нерідко – закордон.

Деякі країни вимагають результатів тестів, як от Хорватія. Українці повинні надати довідку про негативний тест на Covid-19, який був зроблений не пізніше ніж за 48 годин. Або ж пройти двотижневу самоізоляцію.

Але без ексцесів все рівно не обходиться. Нещодавно завершилася епопея з 17 українськими мандрівниками, яких затримали у Греції. Там вони провели кілька днів в ізоляторі при жахливих умовах

Чотирьом пасажирам дозволили лишитись в ЄС, а 13 повернули до України. Утім авіакомпанія, яка продала квитки, про заборону виїзду пасажирам попередньо не повідомила.

Читайте також: Коли українці зможуть вільно їздити до ЄС: відповідь МЗС

Але українці ще раз наступили на ті ж самі граблі, в Афінах знову затримали українку. Незабаром ситуація може повторитися і в Італії. З Харківського аеропорту тепер можна буде полетіти до Мілану.

Європейський лоукост запустив новий напрямок, квитки вже продають. От тільки сама Італія дозволу на в’їзд для туристів з України не давала.

МЗС вже звернулося до авіаперевізників зупинити продаж квитків українцям, у яких немає підстав для в’їзду в країни призначення.

Науковці застерігають, що коронавірус ще не набрав повної сили. Він швидко змінюється, а тому пік захворюваності ще попереду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook