Після запуску в Україні електронного лікарняного, за підрахунками Мінсоцполітики відбудеться значна економія коштів. Як виявилося, з впровадженням нової реформи, можна зекономити від 1 до 4 млрд щорічно.

Читайте також: Соцвиплати на дітей в 2020: від декретних до допомоги одиноким матерям

Інформацію про це оголосив під час брифінгу заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль.

"На цьому тижні запускається постанова на узгодження щодо впровадження електронного лікарняного. Мінсоцполітики спільно з Міністерством охорони здоров’я планує запустити з 1 квітня електронні лікарняні… Це буде перший етап, а основний етап – це повноцінний запуск системи лікарняних, коли лікар буде записувати дані про те, що пацієнт захворів, у систему HELSI.me (сервіс запису до лікарів і збереження медичних даних), яка буде формувати медичний висновок, який буде автоматично вирушати в Пенсійний фонд, до реєстру платників ЄСВ (єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), а далі – до Фонду соціального страхування для нарахувань. Це буде другий етап, який буде запускатися з 1 вересня по всій країні і займе якийсь час", – заявив Коваль.

Читайте також: Як зміняться соцвиплати українцям у наступному році

Також, Олег Коваль зазначив, що таким чином нововведення дозволить перевіряти правомірність видачі електронних лікарняних, а також мінімізувати зловживання в цій сфері.

Нагадуємо, раніше ми писали, що у Кабміні збільшили фінансування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook