Волинського лісівника судитимуть за зловживання впливом та використання підробленого документа.

Читайте також: На волинському кордоні затримали білоруса-контрабандиста (фото)

Про це інформує прокуратура Волині.

До суду скерували матеріали розслідуваного слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, кримінального провадження про зловживання впливом та використання завідомо підробленого документа майстром лісу Піщанського лісництва ДП "Шацьке учбово-дослідне лісове господарство".

Лісоохоронець, маючи гарні стосунки із прикордонниками, вирішив налагодити схему переміщення із Республіки Білорусь в Україну контрафактних цигарок.

Собі відвів роль посередника.

За залагодження питання про те, що прикордонники під час патрулювання "не знаходитимуть" цигарки в місцях їх незаконного переміщення поза пунктами пропуску через кордон, майстер лісу встановив знайомому, який ті цигарки переміщував, таксу – 750 грн за ящик (50 блоків) і 04 червня 2019 року одержав за переміщення п’яти ящиків 3750 грн.

Окрім того, придбавши у вересні 2018 року автомобіль "АUDI А4" на іноземній реєстрації, він, аби не платити гроші за його розмитнення, купив підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак і використовував їх.

Читайте також: Позбувся авто через цигарки: луцькі прикордонники піймали контрабандиста (фото)

Нині викритого за оперативного супроводу УСБУ у Волинській області майстра лісу обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а також у використанні завідомо підробленого документа (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 369-2 та ч. 4 ст. 358 КК України).

З роботи його звільнено.

Зауважимо, що за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook