Дізнайтеся, коли починаються літні канікули, і заздалегідь плануйте свій найдовший, активний, веселий і творчий відпочинок разом з дітьми, щоб як слід оздоровитися і набратися сил перед новим навчальним роком.

Читайте також: Травневі свята в Україні: скільки вихідних буде наступного тижня

Графік літніх канікул 2019 школах України

Довгоочікувані літні канікули 2019 вже не за горами. Традиційно в кінці травня в школах відбудуться завершальні заходи в цьому навчальному році та продзвенять останні дзвінки. Зазвичай свято останнього дзвоника проводиться в останню весняну п'ятницю, але багато шкіл вирішили не тягнути до 31 травня і організувати це свято 24 числа, пише Сегодня.

Традиційно першокласники навчаються менше за інших дітей – 33 тижні. У більшості шкіл України навчання для малюків завершується 20-21 травня. Старші діти, з 2-го по 8-й класи, відповідно навчаються на тиждень довше – до 23-24 травня.

Літні шкільні канікули в Україні: скільки днів відпочивають діти

Міністерство освіти і науки України надає школам самостійно вирішувати, коли їх учні можуть йти на канікули, і скільки будуть відпочивати. При цьому Міносвіти визначає тільки дати початку і закінчення навчального року. Головне, щоб канікули протягом цього навчального року в цілому становили не менше 30 днів.

Так, звичайно осінні та весняні канікули тривають по тижню, а зимові – два тижні. Але в залежності від умов в школах, карантинів, погоди, регіональних особливостей та інших факторів, розклад канікул в Україні може відрізнятися за своєю тривалістю і термінами в різних містах країни.

А ось період літніх канікул залишається незмінним. Навчальний рік повинен завершитися не пізніше 31 травня, а у випускників канікули стартують після здачі всіх необхідних іспитів Державної підсумкової атестації. Завершуються літні канікули традиційно святом знань 1 вересня, який в 2019 році припадає на неділю. Так що в школу діти підуть в понеділок, 2 вересня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook