Вводити повний локдаун на новорічні свята в Україні потрібно з огляду на епідеміологічну ситуацію та стан економіки в країні.

Читайте також: Олів’є онлайн: Мінкульт пропонує двотижневий локдаун на новорічні свята

Про це глава МОЗ Максим Степанов повідомив в ефірі "Україна 24". Чиновник зазначив, що ведеться постійний моніторинг COVID-19 з точки зору збільшення числа заражених.

"Зрозуміло, що з точки зору епідеміології та розірвання ланцюга кращий метод – це повне розірвання передачі хвороби на три тижні. Тоді ми можемо відчути той ефект, який в принципі відчули європейські країни, які вводили такі обмеження. Це я говорю суто медично", – зазначив міністр.

Однак, за його словами, необхідно враховувати стан економіки України, який може не витримати локдауна.

"Ми завжди виходимо з цих двох речей і намагаємось шукати баланс. Але зрозуміло, що можуть бути такі обставини, що ми повинні будемо це ввести суто з точки зору збереження нашого життя. Якщо ми говоримо про повний жорсткий карантин, він торкатиметься всіх без виключення, як це було навесні", – резюмував Степанов.

Відзначимо, що міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко додав, що про локдаун потрібно повідомляти заздалегідь, щоб українці та бізнес могли підготуватися.

Читайте також: Зеленський заявив про дієвість карантину вихідного дня, оштрафували уже 1300 українців

"Я не викрадач Різдва. Це моя точка зору, яка виникла через дискусії з приводу карантину вихідного дня. Певною мірою обмеження нам потрібні, тому що є високі цифри захворювання. Очевидно, що також потрібно прогнозування. Креативній індустрії, сфері культури, малому та середньому бізнесу потрібно розуміти, коли можуть бути додаткові обмеження", – розповів чиновник.

Міністр пояснив, що на свята буде спостерігатися велике скупчення людей, якого не можна допустити.

"Мені здається, потрібен двох-трьох тижневий обмежувальний період. Я не знаю, в якій формі, але це дало б бізнесу можливість прогнозувати свої збитки, плани про те, яким чином можна було б діяти зараз, перед святами, під час свят, і після свят", – підсумував Ткаченко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook