Сьогодні у стінах Луцької міської ради відбулось чергове урочисте вручення ордеру на однокімнатну квартиру Галині Драголюк – жінці, яка була учасницею АТО, а в пільговій черзі на отримання житла перебувала з 1986 року. Вручили ордер та ключі від квартири перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад та радник міського голови Ігор Поліщук, повідомляє ІА Волинські Новини.

Читайте також: У Луцьку хлопчик, який став сиротою через автокатастрофу, отримав квартиру у новобудові

Галина Драголюк усе життя пропрацювала медсестрою, вона - одна із медсестер з Луцька, які були призвані в АТО. Жінка каже, що завжди приймала всі життєві виклики, тож без вагань відправилася на службу, де надавала допомогу пораненим.

"Нас як медичних працівників призвали в першому наборі у 2014 році, – розповіла пані Галина. – 15 квітня направили у Володимир, потім на Рівненський полігон, де навіть вчили стріляти. Згодом у складі медичної роти мене відправили на схід. П'ять місяців прослужили в АТО, загалом у армії служила рік. Служити було важко, адже з мирного часу потрапила в зону АТО… Мамі про це навіть не казала. Вона про це дізналася вже після мого повернення. А сьогоднішня подія для мене неймовірно щаслива, адже стала в чергу на отримання житла 33 роки тому".

Читайте також: Лучани отримали 2 квартири після 30 років очікування

"Вручення квартир особам пільгової черги – це той результат роботи, який люди можуть відчути вже сьогодні, – зауважив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. – Завдяки нашій новій політиці по роботі із забудовниками, люди, які десятки років стояли на черзі, отримують власне житло. Сьогодні ще одна людина стала власником житла і така практика у нас вже стала системною. Лучани, які стояли по 20-30 років на черзі та втрачали віру, що зможуть отримати квартиру, сьогодні реально стають власниками житла. Пані Галина раніше проживала на маленькій житловій площі у 12 м.кв. разом із сином і чоловіком. Безумовно, такі умови неприйнятні, особливо для людини, яка служила в зоні бойових дій. Сьогодні ми вручили ключі від квартири вже увосьме. Маємо гарантійні листи від забудовників, уважно ставимось до виконання всіх наших домовленостей. На жаль, з 2010 по 2016 рік, попри те, що житла будувалося дуже багато, лише одну квартиру отримали пільговики, решта йшли чиновникам. Сьогодні ми домоглись того, що всі квартири отримують люди, які заслуговують цього, в порядку пільгової черги".

"Квартирна черга рухається відповідно до порядкового номеру, – розповів Григорій Недопад. – Наша співпраця із забудовниками й надалі даватиме свої позитивні результати і в майбутньому будуть нові квартири, нові вручення і щасливі усмішки людей. Звісно, черга досить велика, вона постійно поновлюється. Однак маємо низку програм по забезпеченню житлом і докладаємо максимальних зусиль, щоб всі програми працювали ефективно і своєчасно. Діє програма придбання житла 50/50%. Також особлива увага приділяється забезпеченню житлом дітей-сиріт".

"Щиро вдячна міській владі за те, що пришвидшили можливість отримання власного житла, для нас це велика радість, – каже Галина Драголюк. – Багато років черга не рухалася, а ось зараз наша мрія про власну квартиру здійснилася. Це велика радість для всієї нашої сім'ї".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook