Члени виборчої дільниці № 071058, що на вулиці Дубнівській, 30 затримали одного із виборців у кабінці для голосування із планшетом, на якому були збережені фото бюлетеня із позначкою навпроти одного із кандидатів на пост президента України – Петра Порошенка.

Читайте також: "Алкоголічна п'янь на дільниці": голова ДВК не міг зв'язати і двох слів (фото, відео)

Інцидент трапився близько 18:00. Про це повідомив один із членів ДВК Олександр, пише ІА Волинські новини.

"Помітив, що один із виборців занадто довго перебуває у кабінці для голосування. Спочатку не надав цьому значення, може вагається чоловік, чи визначається. Та коли почув звуки, характерні при фотографуванні на смартфон чи планшет, одразу все зрозумів і пішов до кабінки", – розповідає чоловік.

Справді, виявилось, що у кабінці для голосування лучанин перебуває із планшетом.

Працівники ДВК викликали поліцію. При огляді гаджету виявилось, що чоловік фотографував на нього свій бюлетень із позначкою навпроти кандидата на пост президента Петра Порошенка.

Речниця патрульної поліції Ольга Бузулук повідомила, що о 17:40 патрульні прибули на виклик щодо порушення законодавства на дільницю, що на вулиці Дубнівській.

Читайте також: У Луцьку біля дільниці невідомі платять гроші за "правильний" голос

"На думку члена ДВК, громадянин сфотографував бюлетень зі своїм вибором кандидата. Після прибуття слідчо–оперативної групи на планшеті виявили зображення. Далі працює слідчо–оперативна група", – зазначила Ольга Бузулук.

Зауважимо, частина 1 статті 7 Закону "Про вибори Президента України" забороняє фотографування і відеофіксацію в будь–який спосіб результатів волевиявлення виборців у кабіні для таємного голосування. Закон також забороняє демонстрацію виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування, оскільки це є порушенням таємниці голосування.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook