В обласному центрі Волині чоловік пропонував 600 гривень патрульному, аби його не притягували до адміністративної відповідальності за пошкоджені шини автомобіля. За те, що волинянин намагався підкупити патрульного, суд оштрафував його на 8 тисяч 500 гривень.

Читайте також: Чиновники, яких впіймали на хабарі у 9 мільйонів, викидали гроші у вікно (фото)

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 18 грудня, пише ІА "Волинські новини".

Під час судового засідання вдалося встановити, що поліцейський, виконуючи свої службові обов'язки по відпрацюванню порушень водіями правил дорожнього руху, та працівники управління Укртрансбезпеки у Волинській області зупинили на вулиці Львівський автомобіль "RENAULT MAGNUM" з причепом. Причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху, а саме перевезення сипучого вантажу, що вантажиться навалом, який виступав над рівнем борту причепу.

При перевірці документів було виявлено, що шини транспортного засобу та причепа мають місцеві пошкодження, за що передбачена адміністративна відповідальність.

Читайте також: Справа начальника-хабарника виконавчої служби Волині вже рік "бродить" судами

Однак, для того, аби уникнути відповідальності, водій поклав на заднє сидіння службового автомобіля папку з 600 гривнями всередині, аби патрульний закрив очі на це порушення.

Зазначимо, що під час досудового розслідування між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості.

Отож, суд затвердив угоду, призначивши покарання у виді 500 неоподаткованих мінімумів громадян, що становить 8 тисяч 500 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter