Олександр Лукашенко назвав головні умови свого відходу від влади. Про це він повідомив на Всебілоруських народних зборах, передає ТСН з посиланням на БЕЛТА.

Читайте також: Українські зірки потрапили в скандал з виступом на прийомі Лукашенка

Лукашенко заявив, що може піти у відставку, якщо не буде протестів в країні і будуть гарантії безпеки для його прихильників.

"Головна моя умова відходу від влади: в країні мир, порядок, ніяких протестних дій, не перевертати країну, висловлювати у межах закону думку", – сказав він.

Лукашенко вважає, що Всебілоруські народні збори мають бути стабілізатором на перехідний період і хоче надати їм конституційні повноваження.

"Всебілоруські народні збори (вони будуть обиратися ще більш відповідально) матимуть повноваження. Вони повинні бути стабілізатором на перехідний період", – підсумував він.

Нагадаємо, що зараз у Мінську відбуваються Всебілоруські народні збори – загальні збори представників білоруського уряду та інших гілок влади, керівників і працівників підприємств, діячів науки і культури.

Читайте також: В Україні може виникнути новий фронт: білоруси таємно запрошують на свій кордон прикордонників ФСБ РФ

Акції протесту в Білорусі почалися після виборів президента, які відбулися 9 серпня 2020 года. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни. Вони переконані, що Олександр Лукашенко сфальсифікував результати на свою користь. Почалися масові протести. До сих пір силовики жорстоко розганяють людей, застосовують силу, масово арештовують.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook