Після підписання договору між Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО) та Луцьком місто отримає 5 мільйонів євро на енергоефективні заходи.

Читайте також: З якими проблемами звертаються лучани в міську раду

Договір підписали сьогодні, 23 травня у Києві, – повідомляють Відомості.

У Києві підписали кредитний та грантовий договори між НЕФКО та Луцьком на фінансування енергоефективних заходів у 40 громадських будівлях: дитячих садках, школах та закладах культури.

За підрахунками місцевої влади, за рахунок інвестиції споживання тепла та електроенергії для міста зменшиться на 60% та 35%, а також скоротиться частка викидів CO2 приблизно на 4 тисячі тонн щорічно. 

Проект фінансуватимуть також за рахунок гранту (1,3 млн євро) від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) та Луцької міської ради (1 млн євро). Шведське Агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку (Sida) сприятиме фінансуванню підтримки групи реалізації проекту.

Читайте також: Невдаха-експерт від "Континіуму" хоче очолити Луцьку райдержадміністрацію

НЕФКО є міжнародною фінансовою установою, яка створена та належить п’ятьом країнам Північної Європи. НЕФКО за останні роки профінансувала в Україні 110 проектів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter