Обласний центр Волині отримав чергові тролейбуси від місцевого заводу «Богдан». Цього разу «богданівці» передали місту два «рогатих», відтак Луцьком курсуватиме вже дванадцять новеньких тролейбусів.

Читайте також: У Луцьку зіткнулися маршрутка і тролейбус (фото)

Підписання документів та передача за участю керівництва міста та заводу відбулася поблизу залізничного вокзалу 10 червня, пише ІА Волинські новини.

Нагадаємо, ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани», в середині лютого обласному центру Волині знову ж таки отримав чотири тролейбуси, а сьогодні – ще два.

Нові тролейбуси обладнані кондиціонером, USB-зарядками, мають м‘який салон та доступні для людей з інвалідністю. Також вони мають тихий хід, екологічні й економічно вигідні, адже споживають вдвічі менше електроенергії.

Читайте також: Ремонт проспекту Волі у Луцьку: як об'їжджає ділянку громадський транспорт (відео)

Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, поки що завод вписується в заявлені строки поставки, на сьогоднішній день місто отримало вже 12 з 29 тролейбусів.

«Якщо і будуть якісь відхилення від строків поставки, які нами були обумовлені раніше, а це кінець серпня, то вони не будуть значними. Отримані тролейбуси – дуже серйозна інвестиція в транспортну галузь міста. Ми бачимо, що жовті маршрутки «Богдан» та «Еталон» перебувають на межі експлуатації, вони неекологічні, а в окремих випадках небезпечні для пасажирів. Тому ми послідовно виконуємо заявлену програму «Луцьк без маршруток», тобто мається на увазі без ось цих жовтих маршруток. Важливо забезпечити лучан нормальним транспортом, щоб вони комфортно пересувалися по місту», – зазначив Ігор Поліщук.

Також очільник міста повідомив, що сьогодні розглядається можливість замінити окремі автобусні маршрути повністю тролейбусними. Інформація, про які саме маршрути йдеться, буде згодом. Також ведеться робота в напрямку оновлення рухомого складу перевізниками, зокрема вони закуповують екологічні автобуси MAN.

Натомість керівник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц, що десять раніше отриманих тролейбусів працюють доволі добре. Перевагою є те, що завод місцевий, відтак виправляє раніше виявлені недоліки під час експлуатації.

З його слів, новенькі «Богдани» працюють на всіх маршрутах, окрім маршруту №4, оскільки розворот на Вересневому був не в дуже хорошому стані. Натомість отримані сьогодні тролейбуси планують пустити на дальні маршрути, є пропозиції пустити їх на маршрути №5 та №12.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook