Досить часто зустрічаються спроби окремих осіб "заволодіти" землею. Особливо привабливою є звісно історико-культурна частина міста. Хтось намагається вирішити спірні питання самостійно, але більш дієвим є інший спосіб – із залученням адвокатів та за прямої участі у цьому процесі у засіданнях міської ради та її профільних комісій.

Читайте також: У Луцькій громаді оновили графік прийому громадян керівниками міськради, виконавчих органів та старостами сіл

Нещодавно така ситуація трапилась і в Луцьку.

Саме за допомогою у вирішенні питання щодо права користування земельної ділянки звернулися до Луцької міської ради, та, зокрема, Постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру під головуванням Козлюка Олександра Євгеновича, представниці ТзОВ "Прайм Інвест Україна", адвокати Вікторія Татарин та Юлія Спас.

"Ситуація в нас склалася наступним чином. Компанія в нас відносно нова та планує займатися торгівлею. Для того, щоб ми могли ефективніше працювати, нещодавно набули у власність приміщення у Луцьку за адресою вулиця Кафедральна, 10.

Однак після того, як почали робити ремонт у приміщенні, облагороджувати фасад, чим, на нашу думку, покращували загальний вигляд історичної частини Луцька, адже приміщення знаходиться у Старому місті, ми дізналися, що власник  суміжних будівель почав процедуру оформлення земельної ділянки.

Складність ситуації полягає у тому, що фактично на сьогодні ця земельна ділянка перебуває у  нашому  спільному користуванні. Тобто, наше приміщення і суміжні будівлі (гаражі) іншого власника, перебувають на одній земельній ділянці. В нас спільний заїзд на територію. Розділити цю земельну ділянку немає можливості через те, що не дозволяють її параметри. А у спільному користуванні ця земельна ділянка дозволяла обслуговувати і нашу будівлю, і суміжні.

Зважаючи на наш вид діяльності, ми потребуємо постійного доступу транспорту до приміщення. Крім того, після початку ремонту до нашої будівлі постійно під’їжджає спецтехніка, ремонтні бригади. Врешті-решт, за потреби та згідно з правилами протипожежної безпеки, туди повинен бути постійний доступ різних служб міста.

Наразі ми не знайшли спільного вирішення питання з власником суміжних приміщень – ТзОВ "ПраймСервіс Плюс" (засновник – компанія "ЗАХІДБІЗНЕСІНВЕСТ" та Григоровський Анатолій Степанович).  За нашою інформацією, на цій земельній ділянці планується подальше будівництво та встановлення паркану, що обмежуватиме доступ до нашої будівлі та створить перешкоди для здійснення нашої діяльності.

Тому вирішили звернутися з відповідною заявою до Луцької міської ради. Особисто були присутніми на засіданні Постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру, де вирішувалось питання  затвердження права користування на цю земельну ділянку та представлення проекту на неї від ТзОВ "ПраймСервіс Плюс", зі зазначенням розмірів ділянки, яку вказало це товариство.

Читайте також: На яких автівках їздитимуть посадовці Луцькради

Члени комісій уважно нас вислухали, та, оцінивши проект, вирішили, що їм недостатньо інформації для прийняття кінцевого рішення. На наше прохання, було організоване виїзне засідання комісії 21 січня 2021 року. На засіданні були присутні ми, як представники  ТзОВ "Прайм Інвест Україна", так і члени земельної комісії: Козлюк Олександр Євгенович, Ткачук Євгеній Євгенович,Білан Андрій Володимирович, Хаймик Валентин Федорович, Ніколайчук Олександр Петрович тощо. Від власника суміжних приміщень представників не було, хоча їм надсилалася відповідна інформація.

Оскільки після обговорення на виїзному засіданні члени комісії не змогли прийняти рішення, та не набралося кворуму, відповідно остаточного рішення по нашому питанню не було прийнято. 

На сьогодні ми розцінюємо позицію Луцької міської ради та членів земельної комісії як неупереджену та справедливу. Вони намагаються чітко з’ясувати ситуацію, не надаючи прихильності жодному з товариств – учасників та власників цієї земельної ділянки.

Ми подали заяву, в якій зазначили, що бажаємо приймати активну участь у правосудному вирішенні цієї ситуації, яка, на нашу думку, є важливою, адже йдеться про історичну частину Луцька.

Не бачимо іншого вирішення ситуації, як знайти компромісне рішення між ТзОВ "Прайм Інвест Україна" та ТзОВ "ПраймСервіс Плюс", як суміжними власниками, згідно з нормами чинного законодавства, та за об’єктивної підтримки Луцької міської ради та членів земельної комісії", – розповіли адвокати Вікторія Татарин та Юлія Спас.

До речі, одного із засновників ТОВ "ПраймСервіс Плюс", а саме компанію "ЗАХІДБІЗНЕСІНВЕСТ" пов’язують з дружиною екс – депутата Луцької міської ради Були Сергія – Стецюк Іриною.

Зважаючи, що представники  ТзОВ "ПраймСервіс Плюс"  не йдуть на найменший діалог, адвокати звернулися до ЗМІ, аби надати максимального розголосу цій ситуації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook