Керуючись Законами України та враховуючи висновок Волинської обласної державної адміністрації Луцька міська рада проголосувала за добровільне приєднання Прилуцької сільської ради Ківерцівського району до територіальної громади Луцька.

Читайте також: Волинська ОДА погодила приєднання Прилуцької громади до Луцька

Про це йшлося 25 вересня під час засідання 62-ої сесії міської ради.

"Наше сьогоднішнє рішення – це остання дія Луцької міскої ради у процедурі приєднання Прилуцької громади до обласного центру. У зв'язку з великою кількістю організаційних робіт, пройде трішки часу до прийняття кінцевого рішення Прилуцькою сільською радою, яка фактично поставить крапку у приєднанні.

Для нас це велика відповідальтність перед тими мешканцями, які приднуються до міста. Бажаю, щоб нам вистачило толерантності, аби приклад Прилуцької громади був показовим та зразковом і інші громади переглянули свої погляди на приєднання", – зазначив депутат Борис Смаль.

Після закінчення процесу приєднання буде створено Луцьку міську територіальну громаду, яка включатиме територію Прилуцької сільської ради. Це надасть можливість залучити додаткові кошти з державного та інших джерел, зменшить обсяг реверсної дотації, істотно розширить територію Луцької міської ради, що дозволить залучати інвесторів та реалізовувати нові інвестиційні проекти.

Нагадаємо, що раніше Прилуцька сільська рада Ківерцівського району Волинської області на позачерговій сесії 15 липня 2019 року ухвалила рішення "Про затвердження порядку проведення громадського обговорення з питань добровільного приєднання до території громади міста обласного значення Луцька" та "Про ініціювання пропозиції щодо добровільного приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька".

За результатами громадських обговорень в селах Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове, відповідно до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад", 02 серпня 2019 року депутати сільської ради прийняли рішення "Про надання згоди на добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення Луцька".

21 серпня 2019 року Луцька міська рада прийняла рішення №60/1 "Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька".

5 вересня 2019 року Луцька міська рада прийняла рішення № 62/1 "Про схвалення проекту рішення про добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька". Відповідне рішення було прийнято Прилуцькою сільською радою.

Читайте також: Депутати міської ради ухвалили приєднання до Луцька Прилуцької сільради

19 вересня 2019 року розпорядженням голови Волинської обласної державної адміністрації "Про затвердження висновку Волинської обласної державної адміністрації щодо відповідності Конституції та законом України проектів рішень щодо добровільного приєднання територіальної громади" було затверджено передбачений Законом України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" висновок.

Депутати міськради затвердили план організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька.

А саме: провести розрахунки обсягу доходів та видатків об`єднаної територіальної громади після приєднання та здійснити моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету органу місцевого самоврядування, що приєднується.

Крім того потрібно здійснити моніторинг майна, активів та зобов’язань територіальної громади, що приєднується та проаналізувати стан, потреби та підготувати пропозиції щодо розміщення органів місцевого самоврядування та державних органів на території громади, що приєднується.

Також необхідно підготувати пропозиції щодо перспективного плану формування мережі підприємств та установ для надання публічних послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства на території громади, що приєднується.

Зазначимо, що серед пріоритетних завдань перспективного плану розвитку громади, що приєднується, на 2020-2024 роки виокремлені наступні:

– капітальний ремонт дороги Богуна-Наливайка (с. Прилуцьке);

– середній поточний ремонт дороги С020305 (с. Прилуцьке – с. Сапогове);

– поточний ремонт вулиць Гагаріна, Шевченка, 1 Травня, Дружби (с. Дачне);

– поточний середній ремонт вул. Андрузького (с. Прилуцьке);

– поточний ремонт доріг вул. Лісна, Квітнева, Молодіжна, Залізнична (с. Прилуцьке);

– капітальний ремонт доріг вул. Козацька, Вишнева, Луцька, Березова (с Жабка);

– поточний середній ремонт вул. Садова (с. Прилуцьке);

– виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції школи в с. Прилуцьке (після збільшення земельної ділянки з 1,7 га до 2,6 га);

– облаштування спортивного майданчика на земельній ділянці К№0721885800:06:000:2083 (с. Прилуцьке);

– облаштування нового кладовища (с. Прилуцьке);

– придбання автобуса для школи (с. Прилуцьке);

– ремонт ФАПу в с. Дачне;

– завершення будівництва ДНЗ в с. Дачне.

Налагодити транспортне сполучення за наступними маршрутами:

– м. Луцьк – с. Прилуцьке – с. Сапогове (із заїздом в с. Прилуцьке);

- розробити новий маршрут м. Луцьк – с. Прилуцьке – с. Дачне – с. Жабка (без заїзду в с. Прилуцьке).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook