У Луцьку таксисти бунтують проти популярного додатку "Тачку". Кажуть – конкуренти суттєво занижують ціни, тож клієнтів у таксистів поменшало. Водії планують звернутись до владців, аби додаток заборонили.

Читайте також: На Волині таксист "влетів" на 17 тисяч гривень штрафу

Таксі проти "Тачки". Просто на парковці в п’ятницю, 29 листопада, ввечері луцькі таксисти провели збори, аби вирішити, як боротись із конкурентами – мобільним додатком. Нарікають, що вже два роки ті забирають у них клієнтів.

"Давайте кожен буде виконувати свою роботу. Чомусь швець не місить тіста і не каже, що я це вмію робити професійно", – коментує ситуацію голова ассоціації перевізників таксі Волинської області Сергій Романюк .

У додатку "Тачку" може зареєструватись кожен, хто має автівку.

Жодних документів для цього не потрібно. Зареєстрований водій може підвозити пасажирів за гроші. І зазвичай ціни на поїздки встановлюють значно нижчі, ніж служби таксі. Це таксистів обурює.

"Образливо, адже таксисти платять податки, оформляють документи, а людина, яка не має цього усього, лише машину – заробляє, а таксист не може заробити", – каже керівниця служби таксі Оксана Булахова.

Таксисти кажуть, що вони, на відміну від "Тачки", гарантують безпеку пасажирів. Але чомусь пасажири обирають не безпечніший, а дешевший варіант.

Читайте також: Таксист на тротуарі збив доньку олімпійського чемпіона

"Вони не застраховані нічим. Є інформація, що бували злочини, учинені з "Тачки", – каже таксист Валерій Дацюк.

Таксисти планують звертатись до місцевої влади, аби ті провели рейди. Або ж взагалі заборонили додаток. Запевняють, що така практика вже є і що за своїх клієнтів будуть боротись.

Детальніше дивіться в сюжеті 12 каналу:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook