Луцька міська рада просить у фахівців обласного управління Держархбудінспекції перевірити законність будівництва за адресою Богдана Хмельницького, 53, де за день з'явився одноповерховий будинок.

Читайте також: Повідомили, як мешканцям Луцької громади виділяють вільну землю у власність

Будівлю зводять в історичній частині Луцька і дозволів на роботи міська рада не давала, – розповів Суспільному начальник відділу охорони культурної спадщини Луцькради Олександр Котис, розповідає Суспільне Волині.

Наразі працівники відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міськради направили лист з проханням здійснити перевірку в обласне управління Держархбудінспекції.

Що не так з ділянкою і будівництвом

Будівлю на Богдана Хмельницького, 53 почали зводити 14 серпня. Зараз в одноповерховій будівлі вставлені вікна, двері, утеплені стіни.

«Ця ділянка входить у першу охоронну зону і в цій зоні встановлюється режим охорони, який еквівалентний пам'яткам національного значення. Це означає, що будь-які роботи повинні погоджуватися Міністерством культури», – каже Олександр Котис.

Як розповів Суспільному головний архітектор Луцька Веніамін Туз, за дозвільними документами на будівництво у міську раду ніхто не звертався. Не отримували документів на погодження і в обласному відділ охорони культурної спадщини, – повідомив начальник установи Віталій Стрільчук.

Перевіркою законності будівництва займаються поліцейські. «Зараз підстав відкривати кримінальне провадження ще не вбачаємо, бо триває перевірка чи законним є будівництво», – каже речниця нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Поділ майна між колишнім подружжям

Земельна ділянка, де зводять будинок, належить товариству з обмеженою відповідальністю «Любарт». Директорка Наталія Торчинюк каже, що про будівництво нічого не знала.

Зі слів жінки, будівлю зводить її колишній чоловік, голова Господарського суду Рівненської області Вадим Торчинюк. «Звелися за пару годин триметрові стіни і я до цього не причетна», – каже директорка.

Підприємство жінка очолила 2009-го року. Нині між колишнім подружжям тривають судові спори та поділ майна.

Свою причетність до будівництва чоловік спростовує. Суспільному телефоном Вадим Торчинюк розповів, що претендує на право власності у ТзОВ «Любарт».

«Я маю стосунок до набутого у спільному сімейному проживанні майна, яке зараз є предметом розгляду поділу у суді. Я є також співвласником цього товариства де-факто, де-юре – моя колишня дружина. Я не займаюся жодним будівництвом на Богдана Хмельницького», – каже Вадим Торчинюк.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook