У Луцьку презентували проєкт "Геоінформаційні системи в житлово-комунальному господарстві" на прикладі КП "Луцькводоканал".

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

Читайте також: Стало відомо, коли керівники міста прийматимуть лучан з особистих питань

Ознайомитись із результатами впровадження проєкту завітали перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Юрій Безпятко, працівники виконавчих органів міської ради.

Григорій Недопад привітав присутніх та зазначив: "Ми маємо жити не з закритими очима, маємо бачити усі мережі, з якими робочими тисками, та на яких глибинах вони функціонують. Саме це дасть нам можливість провести попередню інвентаризацію і побачити стан мереж".

У свою чергу, директор КП "Луцькводоканал" Віктор Гуменюк розповів, що впровадження проєкту дозволить здійснити ревізію усіх існуючих мереж водопостачання та водовідведення у Луцьку, керувати діяльністю мереж за допомогою точної електронної карти, виявляти достовірне розташування усіх проблемних зон та поступово усувати їх, забезпечити економне використання і достатнє постачання питної води, регулювати точний контроль тиску в трубопроводах, а також впроваджувати ряд ефективних енергозберігаючих заходів. З огляду на це, проєкт необхідний для налагодження якісної роботи та подальшого розвитку підприємства.

Геоінформаційна система в майбутньому забезпечить ряд ефективних можливостей:

- здійснити повну інвентаризацію усіх мереж водопостачання і водовідведення,

- отримати достовірну і повну інформацію про всі елементи, їх розташування,

- технічний стан, виконати більш точну прив’язку об'єктів мережі до місцевості;

- візуально відтворити схеми усіх колодязів/камер;

- виявити недостатні та надлишкові тиски в системі;

- знайти перевантажені ділянки мереж, що обмежують пропускну здатність трубопроводів;

- здійснювати щорічний аналіз, оцінку та поліпшення роботи мереж та об’єктів;

- спрогнозувати подальший розвиток та обслуговування мереж, їх модернізацію та оновлення;

- зібрати всі дані в єдиному електронному комплексі, щоденно оновлювати інформацію про елементи мережі, грамотно та ефективно налагодити взаємодію всіх підрозділів підприємства.

На презентації також був присутній Володимир Сіренко, інженер підприємства "НП РІКОМ", що спеціалізується на розробці та впровадженні розрахунково-інформаційних комплексів для ЖКГ. Він продемонстрував роботу системи на прикладі КП "Луцькводканал" та додав, що подібне також впроваджується у трьох інших містах України: Тернополі, Чернігові та Сумах.

До обговорення долучився радник міського голови Юрій Безпятко, зазначивши, що застосування у Луцьку геоінформаційних систем житлово-комунального господарства допоможе покращити якість наданих послуг та сприятиме модернізації міста.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook