Більшість громадян України протягом останніх 5 років не перетинали кордон інших країн. Ба більше, згідно з результатами опитування, 18% – навіть не покидали меж свого населеного пункту.

Читайте також: Урок для українців: які обмеження для невакцинованих вводять країни світу

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг», пише 24 канал.

Опитування, присвячене 30-й річниці незалежності України, проводили з 20 липня по 9 серпня.

Більшість українців не подорожували до Європи за останні 5 років

За останні 5 років 70% опитаних не були в інших країнах Європи. 21% може похвалитись тим, що подорожували туди раз або кілька. 9% – часті гості у Європі.

Щодо подорожей на курорти Єгипту та Туреччини, то туди українці навідуються ще рідше. За 5 років там жодного разу не були 84% українців. 13% таки їздили відпочивати один або кілька разів. 3% часто полюбляють поніжитись на сонечку за кордоном.

В країни СНД не їздили 87% українців, 11% – їздили зрідка, ще 2% – часто.

Крім того, 18% українців за 5 останніх років жодного разу не покидали межі свого населеного пункту. 35% виїжджали раз чи кілька, 49% – покидали свою малу батьківщину часто.

Найчастіше подорожує молодь

Найбільш полюбляють подорожі ті, хто народився вже за часи незалежності. Так, понад половина тих, кому зараз 25 – 30 років, вже були в Європі, а також третина тих, кому 16 – 24. Та й по Україні молодь подорожує частіше – 60%.

Однак навіть молоді люди, як виявилось, не часті гості на курортах. 70% з них ні в Туреччині, ні в Єгипті не були. Щодо країн СНД – то тут показник ще вищий – 80%.

Хто частіше їздить до Європи

Навідуються і на курорти, і у Європу, і в країни СНД жителі столиці. Частіше подорожують до європейських країн і жителі західних областей, найвищий показник у закарпатців – 62%.

Щодо СНД, то туди їдуть частіше одесити та жителі східних регіонів.

Що відомо про опитування

Аудиторія: населення України віком від 16 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: САТІ. На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 20000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook