Глава політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук заявив в інтерв'ю російському виданню "Взгляд", що виходить з переговорного процесу з РФ. Інтерв'ю опубліковано 24 травня, повідомляє Гордонua.

Читайте також: Медведчук буде виключений командою Зеленського з переговорної групи із Росією щодо Донбасу

За словами політика, він перейшов в опозицію до президента України Володимиру Зеленському.

"Я не бачу сенсу представляти інтереси команди Зеленського як нової влади не тільки тому, що наша партія перебуває до нього в опозиції з моменту його обрання... Я не можу представляти інтереси нової влади в переговорах з Росією з урахуванням позиції пана Зеленського з принципових для мене питань", – сказав Медведчук.

Він стверджує, що виступає за мир на Донбасі і за повернення окремих районів Донецької та Луганської областей в Україні на особливих умовах.

Читайте також: Двоє відомих ведучих пішли з каналів Медведчука, через пропаганду "русского міра"

"Позиція пана Зеленського, яку він сформулював, повністю суперечить моєму мирному плану, який передбачає автономію для цих територій", – підкреслив Медведчук.

20 травня після інавгурації Зеленського спікер президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Медведчук залишиться в переговорному процесі з обміну утримуваними особами, так як "це людина, у якоъ є контакт з Путіним".

23 травня голова Адміністрації Президента Андрій Богдан повідомив, що нова влада не бачить Медведчука в ролі парламентера.

З 2015-го до 2018 року Медведчук входив до складу підгрупи з гуманітарних питань в рамках мінської тристоронньої контактної групи. Підгрупа займається обміном утримуваними особами на сході України. П'ятий президент України Петро Порошенко заявляв, що Медведчук був "єдиним каналом зв'язку з Путіним і виявився неефективним".

Путін і дружина прем'єр-міністра РФ Світлана Медведєва хрестили дочку Медведчука і його дружини Оксани Марченко Дарину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook