Мінсоцполітики активно працює над впровадженням повної монетизації субсидій з 1 січня 2019 року. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба міністерства.

Читайте також: Монетизацію субсидій для домогосподарств проведуть у два етапи

За словами урядовця, уже з наступного року буде запроваджено монетизацію субсидій, тобто громадянам надаватимуть допомогу на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі.

"Наразі триває процес верифікації отримувачів субсидій, адже попередній раз люди декларували свої доходи у 2015 році. Якщо виявлено п’ятдесят тисяч людей, серед яких є власники будинків з площею понад 200 квадратних метрів та квартир більше 120 метрів квадратних, які з нульовими доходами купували автомобілі за 700 тисяч гривень та інші вартісні речі, то мабуть перевірка потрібна. Адже монетизація субсидій означає надання громадянам грошей для сплати комунальних послуг, і тому потрібно забезпечити адресність допомоги, щоби гроші отримували саме ті люди, які дійсно потребують субсидію," – заявив міністр.

Читайте також: Власників деяких авто позбавлятимуть субсидій

Він також розповів про основні елементи нового порядку надання субсидій, які закладають мотиваційні механізми заощадження власних витрат.

"Субсидія – це співоплата, а це означає, що є частка, яку сплачує людина, а також частка, яку сплачує держава. Але держава сьогодні сплачує гроші не людям, а напряму перераховує кошти надавачу послуг. Таким чином виникає ситуація, за якої людям все одно скільки вони споживають, головне за норму не вийти. Але, коли людині нададуть гроші на руки, то кількість зекономлених енергоресурсів прямо впливатимуть на ту суму допомоги, яку людина зможе залишити собі," – пояснив  Андрій Рева.

Читайте також: У Мінсоцполітики вразили числом субсидій для заможних українців і громадян з тіньовими доходами

"...Процес переходу на нову систему потребує ретельної та серйозної підготовки, особливо роз’яснення прав і обов’язків людей..." – підсумував міністр соціальної політики.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter