Регіональна комісія ОДА не має повноважень щодо встановлення додаткових протиепідемічних обмежувальних заходів – це виключно у компетенції місцевої комісії, що діє при Луцькій міській раді.

Читайте також: Більше половини регіонів України потрапили в "червону" зону карантину

Про це інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук під час традиційного щотижневого звіту 9 квітня, – передає ІА Волинські новини.

Зі слів очільника міста, станом на сьогодні, до нього надійшло дуже багато від лучан щодо ймовірності введення локдауну та додаткових карантинних заходів у Луцьку.

«Кількість запитань підігрівається інформацією від Волинської ОДА. Сьогодні Людмила Тимощук сказала, що, можливо, будемо вводити у Луцьку і у районі додаткові обмежувальні заходи, скликати комісію і приймати відповідне рішення. Але, зважаючи на такий коментар, хочу наголосити, що пункт 3.2 постанови Кабміну № 1236 від 9 грудня 2020 року передбачає, що на території окремих територіальних громад у межах регіонів, на яких установлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, рішенням місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. Тому на сьогодні регіональна комісія ОДА не має повноважень щодо встановлення додаткових протиепідемічних обмежувальних заходів – це виключно у компетенції нашої місцевої комісії, що діє при Луцькій міській раді», – наголосив Ігор Поліщук.

Читайте також: Яка ситуація із дистанційним навчанням на Волині

Він зазначив, що, станом на сьогодні, питання щодо ймовірності введення додаткових обмеженьу Луцьку та районі – не розглядається. Однак, підкреслив, що ситуація може змінитися у будь-який час.

«Ми бачимо, що пандемія набирає обертів. Будемо орієнтуватися по ситуації, а саме по кількості нових випадків та рівню госпіталізації хворих на COVID-19», – акцентував міський голова.

Нагадаємо, сьогодні під час брифінгу з протидії поширення коронавірусної інфекції повідомили, що за останній тиждень у Луцьку, Луцькому районі та Нововолинську значно зріс рівень захворюваності на COVID-19.

«У порівнянні з минулим тижнем зріс рівень захворюваності у Луцьку на 80 випадків. Якщо будемо йти такими темпами, доведеться скликати чергове засідання і вводити обмежувальні заходи у громаді», – наголосила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook