У Києві у вівторок, 23 лютого, люди вийшли на акцію задля підтримки засудженого активіста Сергія Стерненка. Мітинги пройшли і в інших містах України, проте в столиці переросли в протистояння з правоохоронцями.

Читайте також: "Наступним може бути кожен із нас!": ультрас "Волині" виступили на підтримку активіста Стерненка

Акція в столиці почалася під Офісом президента (ОП), куди заздалегідь стягнули силовиків. На Банковій розмістили вантажівки й автобуси Нацгвардії і поліції, пише Обозреватель.

Зіткнення почались після того, як у правоохоронців кинули запалений фаєр, пише "PavlovskyNews". Силовики спробували відтіснити мітингувальників, але ті перейшли в контратаку.

Із двох силовиків мітингувальники зірвали шоломи, пише "Сегодня". Люди палили фаєри і петарди, а також кидали в правоохоронців сніжки.

Читайте також: Сутички мітингувальників і поліції в Одесі: начальнику поліції розбили голову

Деякі протестувальники розпилювали сльозогінний газ, передає "Інтерфакс-Україна". З одного із силовиків їм вдалося зняти захисне обмундирування, включно з бронежилетом.

Близько 21:30 з’явилися перші поранені серед протестувальників.

Поліція затримала під Офісом президента 17 людей, розпочали кримінальне провадження. Пресслужба Нацполіції також повідомила, що постраждали декілька копів – отримали опіки очей. Скільки постраждалих серед протестувальників — наразі невідомо

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook