В Іспанії триває епідемія коронавірусу. Одна з найгірших ситуацій у Мадриді. Лікарі не встигають оглядати всіх пацієнтів і їм доводиться обирати "на ходу", хто буде жити, а хто помре.

Читайте також: Гірше ніж в Італії: в Іспанії стрімко шириться коронавірус, в лікарнях не вистачає місць (відео)

Лікар Даніель Барнабу розповів Bloomberg про ситуацію у найбільшій клініці Мадриду La Paz.

Медик наголосив, що люди помирають у приймальнях ще до огляду, оскільки пандемія коронавірусу пересилює можливості медичного персоналу.

"Похорони скасовані у столиці Іспанії, а місць у моргу вже немає. Тому тіла складають на головній ковзанці міста," – сказав лікар.

Даніель Барнабу запевняє, що палати інтенсивної терапії переповнені. Лікарі змушені обирати, кого рятувати. 

Медики "на передовій" не носять повний захист, а лише маску й бавовняний халат. Їм рекомендують не наближатися до пацієнта ближче ніж на метр, однак це неможливо.

Читайте також: Хворих на коронавірус українців примусово госпіталізуватимуть

Лікар розповів, що клініка La Paz – це комплекс з 17 будівель. Нещодавно у приймальні було 240 людей одночасно. Всі вони чекали на огляд лікаря.

Зверніть увагу! Уряд Іспанії повідомляв, що близько 4 тисяч медиків заражені коронавірусом. Це 12% від загальної кількості. Для порівняння – в Італії та Китаї така доля спіткала 4% медичних працівників.

Коронавірус в Іспанії: що відомо

  • З початку епідемії в Іспанії вже зареєстровано 4089 смертей від коронавірусу. Кількість інфікованих перевищує уже 56 тисяч осіб. Одужали – 7 155 осіб.

  • Іспанія продовжила надзвичайний стан до 12 квітня.

  • Іспанія зараз посідає друге місце за кількістю померлих від коронавірусу у світі після Італії.

  • У країні діє карантин: виходити з дому лише для того, щоб придбати їжу, ліки, їздити на роботу, відвідувати лікарні та банки, а також здійснювати поїздки, пов'язані з доглядом за дітьми та літніми людьми.

Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 24 квітня та ввів режим надзвичайної ситуації по всій Україні. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook