Влада планує вирівняти рівень заробітної плати за середнім рівнем в Україні – від нинішніх 85% до 100%.

Читайте також: На скільки цьогоріч зросте реальна зарплата українців

Про це у Facebook написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

За даними Держстату, середня зарплата в Україні в грудні 2019 року становила 12264 грн.

"Український агропромисловий комплекс демонструє позитивну динаміку розвитку. Проте українські села ще не мають необхідної кількості ресурсів, щоб бути багатими. Саме стратегію розвитку сільських територій через інвестиції в агро та в людей ми сьогодні презентували на Комітеті з питань аграрної та земельної політики. Українські села мають бути багатими! Ще одна мета, яку уряд разом з парламентом готові втілювати. Ми плануємо вирівняти рівень заробітної плати за середнім рівнем в країні – від 85% до 100%", – зазначив Милованов. 

Стратегія передбачає, що "до 2024 року відкриємо для жителів села більше можливостей для розвитку через: залучення прямих інвестицій у сільське господарство; збільшення переліку програм державної підтримки; створення спеціального фонду; бізнес-інкубатори для 5000 учасників, які готові створювати малі та середні підприємства; нові механізми для кооперації; підтримку виробників органічної продукції; заходи ОТГ для підвищення комфорту жителів".

Читайте також: Скільки українці заробляють у Польщі та що на це впливає

Міністр зазначив, що в сільській місцевості протягом найближчих п'яти років планують створити 200 тисяч нових робочих місць.

"Тому для розвитку села важливою є реформа ринку праці, яка дозволить захистити права людей. Ми прагнемо легалізувати та зменшити бюрократію за тими видами трудових відносин (наприклад, сезонні роботи), які зараз, за фактом, поза правовим полем", – наголосив Милованов.

Міністр нагадав, що "лише у минулому році держава спрямувала 4,4 млрд грн підтримки для понад 230 тисяч українців, а це майже 1700 підприємців. Українське село буде успішним тоді, коли люди будуть успішними та багатими". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook