Слідчими органами прокуратури Волинської області упродовж 11 місяців 2017 року направлено до суду 36 обвинувальних актів, із них 27 – про корупційні злочини. У ході досудового розслідування накладено арештів на майно підозрюваних на суму понад 7 млн. грн. Задля відшкодування завданих злочинами збитків заявлено позовів на суму понад 11,4 млн. грн.

Читайте також: На Волині засудили колишнього прикордонника-хабарника

Про це інформують у прес-службі прокуратури Волині.

Найбільше корупціонерів виявлено цьогоріч у лавах митників – 20. Семеро з них уже постали перед судом. Також у вчиненні корупційних злочинів викрито 5 працівників органів Національної поліції (обвинувальні акти щодо 4 скеровані до суду) та 3 працівників лісової галузі. Постали перед судом і обвинувачені у корупційних злочинах працівник органів Державної фіскальної служби, колишній голова суду та суддя, працівник пенітенціарної служби, адвокат, посадовець Державної виконавчої служби й інші службові особи.

Триває досудове розслідування у провадженнях про вчинення корупційних злочинів одним фіскалом та ще двома адвокатами.

Під час одержання неправомірної вигоди в області викрито двох голів районних державних адміністрацій (Любомльської та Горохівської). Перший одержав 2 тис. доларів США, а другий – 4 тис. доларів США за вирішення питання про надання в оренду земельних ділянок.

Слідчими органами прокуратури області упродовж 11 місяців 2017 року направлено до суду 36 обвинувальних актів, із них 27 – про корупційні злочини.

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо громадянина, котрий надавав 5 тис. доларів США неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (начальнику Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури) за підміну речових доказів у кримінальному провадженні.

До реальної міри покарання у виді позбавлення волі за вчинення корупційних злочинів цьогоріч засуджено інспектора митниці та начальника територіального відділу Державної фіскальної служби в області (до 5,5 років позбавлення волі кожного) і двох працівників міліції (до 5 років та 6 років 6 місяців позбавлення волі).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter