Поліція затримала підполковника Державної фіскальної служби за підозрою в отриманні хабара в розмірі 4 тис. доларів у Рівному.

Читайте також: Стало відомо ім'я посадовця, якого затримали на хабарі у Луцьку

Про це йдеться в повідомленні прес−служби Національної поліції.

Підозрюваний старший слідчий обласного управління ДФС був затриманий під час проведення превентивних заходів щодо захисту бізнесу і протидії корупції в правоохоронних органах.

"Щоб уникнути тиску на свій бізнес, підприємець повинен був надати підполковнику 4 тис. доларів США "винагороди". У разі відмови − (йому загрожувало) створення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності і притягнення його до відповідальності за нібито порушення законодавства", − йдеться в повідомленні.

Під час огляду особистих речей фігуранта сума, отримана ним в якості неправомірної вигоди, була вилучена.

Наразі проводяться слідчі дії та обшуки за місцем роботи правопорушника, вирішується питання про повідомлення підполковнику про підозру.

Досудове розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу.

Затриманий старший слідчий з особливо важливих справ управління Державної фіскальної служби у Рівненській області Роман Чопко.

Читайте також: Поліція затримала топ-чиновників на хабарі майже 1,5 мільйона доларів

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook