На Київщині усі лікарні відмовились приймати на лікування важкохворого на коронавірус.

Читайте також: "Немає сил мовчати": мама 7-річної волинянки, яка першою захворіла на коронавірус розповіла про те, що пережила їхня сім'я

Про це повідомив директор Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Євген Черенок на своїй сторінці в Facebook.

Так, одному з пацієнтів стало погано і його повезли в лікарню, але змушені були повернути на самоізоляцію. Медики просто відмовилися приймати хворого пацієнта, хоча спочатку дали згоду.

Як розповів Черенок, хворий перебував на самоізоляції з 22 березня. У нього піднялася температура, а 25 березня у нього підтвердили COVID-2019. Він лікувався вдома під спостереженням лікарів і щодня контролювався телефоном. 27 березня у нього посилився кашель, а 1 квітня у нього з’явилася задишка і стан почав погіршуватися.

Читайте також: Перший випадок коронавірусу зафіксували в Збройних силах

Лікар пацієнта зателефонував на "гарячу лінію" з приводу госпіталізації пацієнта у Білоцерківську міську лікарню. В лікарні спочатку схвалили госпіталізацію, а потім відмовили, пославшись на прописку пацієнта в Києві. Інфекційна лікарня в Києві дала згоду на госпіталізацію пацієнта, але транспортувати його не змогли. Спочатку посилалися на відсутність направлення від лікаря, потім – на відсутність у бригади костюмів індивідуального захисту.

Увечері, після 4 годин переговорів телефоном, хворого пацієнта все-таки повезли в Київську міську клінічну лікарню № 9, але через кілька годин стало відомо, що лікар інфекційного відділення пацієнту в госпіталізації відмовив. В якості пояснення він сказав, що приймає хворих з сатурацією нижче 92 (хоча за протоколами повинно бути менш як 93).

Читайте також: В Україні стрімко зростає кількість хворих на коронавірус: нові дані

В результаті пацієнта доставили назад додому на самоізоляцію, хоча він за наказом МОЗ потрапляв під клінічні критерії госпіталізації.

Нагадаємо, що станом на 2 квітня за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ України та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 804 випадки COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook