Лідер партії Громадянська позиція Анатолій Гриценко заявив, що у Вінниці поліцейські жорстоко побили активіста його партії Олександра Комарніцького.

Читайте також: "Громадянська позиція" Гриценка оголосила першу десятку до виборів у ВРУ

Про це політик написав у Facebook.

Комарніцький отримав численні переломи черепа, знаходиться в реанімації без ознак свідомості.

"На межі життя і смерті. Кулаками і ногами по голові. Численні переломи черепа. Перебуває у реанімації без ознак свідомості. За що побили? Хотіли прямо з вулиці залучити його понятим нібито у якійсь справі про вилучення у когось зброї, а Олександр відмовився, бо не мав до того жодного стосунку і поспішав додому за годину до півночі. Поліціянти кажуть, нібито він їм погрожував і хотів побити... Не вірю", – написав Гриценко.

За його словами, ДРБ порушило справу проти поліцейських.

"Слідчі ДБР порушили проти поліціянтів справу, побачимо, розслідуватимуть чесно, чи прикриють садистів у погонах. Один з них, як виявилося, титулований самбіст", – сказав Гриценко.

У свою чергу, в Державному бюро розслідувань повідомили, що слідчими теруправління ДБР, розташованого в місті Хмельницькому, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливого необережного нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби (ст. 128 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Парламентські вибори – 2019: хто увійшов до списків провідних політичних партій України

"За попередньою інформацією,  подія трапилася 11 червня 2019 року близько 23 години у м. Вінниця. Працівник Київського відділення поліції Вінницького ВП, перебуваючи на службі, запропонував громадянину бути присутнім у якості понятого під час проведення слідчих дій. Однак, громадянин спровокував конфлікт із працівником поліції та намагався вступити з правоохоронцем в сутичку", – йдеться в повідомлені.

У ДБР додали, що в результаті конфлікту поліцейський відштовхнув громадянина, й він упав на асфальтне покриття й отримав тілесні ушкодження. Після цього громадянин був доставлений і госпіталізований до міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги з численними черепно-мозковими травмами.

"Тривають невідкладні слідчі дії. У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років", – зазначили в ДБР.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook