Завдяки зверненням голови Волинської облради Ігоря Палиці до Фонду Віктора Пінчука, обласний перинатальний центр отримає сучасну апаратуру загальною вартістю 10 мільйонів гривень. Депутати Волинської обласної ради подякували фонду Віктора Пінчука за підтримку в облаштуванні сучасного медзакладу.

Читайте також: У Луцькій міськраді новий радник

Про це стало відомо під час пленарного засідання 20 сесії Волинської облради 31 травня, передає Інформаційне агенство Волинські Новини.

Про результати перемовин з Фондом Віктора Пінчука повідомив голова облради Ігор Палиця.

З його слів, після звернень з фонду надійшла відповідь, що у рамках співпраці фонд придбає 12 одиниць високоякісної апаратури та забезпечить навчання фахівців відділення інтенсивної терапії центру.

Йдеться зокрема про два апарати штучної вентиляції легень експертного класу, апарат високочастотної штучної вентиляції легень, транспортний інкубатор, систему кисневої терапії з кисневим наметом, загалом апаратуру вартістю 10 мільйонів гривень.

Читайте також: Депутат Волиньради проти видобутку бурштину КП "Волиньприродресурс", бо хоче мати частку?

Депутати Волиньради оплесками подякували фонду Віктора Пінчука за підтримку та допомогу.

"Насправді ми дуже вдячні за допомогу, адже коштів в бюджеті області на обладнання – не достатньо. Хоча Віктор Пінчук не був зобов’язаний це робити, але він дуже допоміг медичному закладу", – резюмував голова Волиньради.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter