На дорогу державного значення М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест) за напрямком Ковель – Луцьк  хочуть провести ремонт у поточному році.

Читайте також: На Волині селяни самотужки взялися за ремонт дороги

Тендерну процедуру на виконання робіт оголосили 19 лютого. Орієнтовна вартість ремонту на 5,2 кілометра шляху становить більше 84 мільйонів гривень. Замовником послуги виступає Служба автомобільних доріг у Волинській області, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

До кінця року дорогу Ковель – Луцьк мають розчистити від дерев, чагарників і металобрухту, натомість на автошляху прокладуть асфальтобетонного покриття, облаштують тротуари, переходи, зупинки та заїзні кишені для автобусів, а також встановлять нові дорожні знаки та бар'єрне огородження.

Окрім того, уздовж траси планують встановити освітлення на пішохідних переходах і реконструюють зовнішнє освітлення у селах Княгининок, Милуші та Зміїнець.

Серед вимог, які ставлять до майбутнього підрядника, – наявність обладнання та матеріально-технічної бази, працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, а також документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних робіт.

Також передбачено, що при виявленні неякісного надання послуг підрядник буде зобов’язаний усунути дефекти із заміною відповідних матеріалів за свій рахунок. До того ж після закінчення робіт він повинен гарантувати термін експлуатації дорожнього покриття у межах 8–10 років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter