Керівник відділу охорони здоров'я однієї з міськрад Рівненщини вимагав від підприємця 50 відсотків "відкату" від його майбутнього "чистого" прибутку. Затримали правопорушника 22 червня під час одержання коштів.

Читайте також: Що загрожує волинянину, який хотів підкупити прокурора

Встановлено, що начальник відділу охорони здоров’я однієї з міськрад регіону організував систему "відкатів" під час проведення держзакупівель, повідомили у поліції. 

"50 відсотків "відкату" від майбутнього прибутку учасника вимагав посадовець за вирішення питання щодо обрання переможцем у процедурі державної закупівлі лікарського засобу за завищеними цінами , а також погодження термінів розрахунку за поставлений товар",– розповідають у поліції. 

Затримали фігуранта під час одержання 13 500 гривень неправомірної вигоди.

Читайте також: Луцькі патрульні відмовилися від хабаря та затримали порушника

Як зазначає місцевий телеканал UA:Рівне, з власних джерел журналістам стало відомо, що затримання відбулося у місті Дубно. Затриманий – керівник відділу міського управління охорони здоров'я. На сайті міської ради йдеться, що на цій посаді – Ярослав Артемовський.

За вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter