Всеукраїнський рок-фестиваль "Тарас Будьба" відбудеться 13-15 липня у місті Дубно Рівненської області. Гран-прі "Тараса Бульби" виборюватимуть 16 молодих команд. Крім того, легендарний фестиваль відвідають більше 50 зіркових гуртів.

Читайте також: Будинок, побудований з єврейських надгробків, знайшли у Польщі

Уже 27 років концепція фестивалю є незмінною. Головна ідея – підтримка молодих гуртів та популяризація української культури. За шанс зіграти на фестивалі змагалися біля 100 команд. За результатами голосування на офіційному сайті фестивалю та "живих" відбіркових турів, які пройшли в Києві, Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Чернівцях, Львові та Рівному, було відібрано 16 молодих команд, − про це повідомляється на соціальній сторінці у мережі Facebook.

Фестиваль "Тарас Бульба" кардинально змінив програму та розширив свою територію. Про це розповів директор фестивалю "Тарас Бульба" Микола Арсенюк.

Читайте також: Через аномальну спеку аграрії Волині втрачають врожай

"На фестиваль було виділено 150 тисяч з обласного бюджету та 300 тисяч з міського бюджету. Загальна сума виділена на фестиваль − 1 мільйон чотириста тисяч гривень. В порівнянні з іншими фестивалями, це доволі мало. До нас безкоштовно можуть потрапити учасники АТО, їх діти та люди особливими потребами. Ми розіслали запрошення, і вже отримали відповідь. Бійці АТО повідомили, що приїдуть на фестиваль цілою групою, з сім’ями та власними наметами. Будемо раді бачити й інших охочих. Серед людей існує стереотип, що фестиваль "Тарас Бульба"  − це лише рок. Відразу в людей виникає асоціація з бородатими та патлатими рокерами, але ми хочемо це спростувати. Цьогоріч ми пропонуємо альтернативу в музиці. Кожен з слухачів знайде музику для себе", − розповів Микола Арсенюк.

Читайте також: На Волині зібрано 3 мільярди 250 мільйонів податкових платежів за півроку

Більше як 50 відомих гуртів з’їдуться зі всієї України, щоб зробити свято просто неба яскравим і незабутнім. На фестиваль запрошені KOZAK SYSTEM, ХРИСТИНА СОЛОВІЙ, KARNA, ТІНЬ СОНЦЯ, АННА, SINOPTIK, MORPHINE SUFFERING, Space Of Variations, ВІЙ, БРЕМ СТОКЕР, ЖАДАН І СОБАКИ, БОРЩ, ФІОЛЕТ, KHORS, HELL: ON, SUNRISE, DIMICANDUM, MEGAMASS, VELIKHAN, DASH, EXACT DIVISION, JORYJ KLOC, NIAGARA, THE CRAWLS AGHIAZMA, BOJEVILLA, ALT.END, ПОЛИНОВЕ ПОЛЕ, ЦВЯХ, ФRANKO, ZWYNTAR, ЕНЕЙ, БРАТИ, СТАНІСЛАВА, ЖНИВА, CARDIOMACHINE, KILLSCREAM, MICIK GONIBEZ і багато інших.

Крім вітчизняних команд виступатимуть іноземні гурти: італійці CRY EXCESS та SAILING TO NOWHERE, білоруси ZNICH. Для шанувальників з інших міст організоване наметове містечко та паркінг. Також під час фестивалю відбудеться розіграш гітари, яка буде вручена випадковому переможцю з числа глядачів.

Вхід на фестиваль для дітей віком до 12 років, для учасників АТО та людей з особливими потребами – безкоштовний.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter