Здійснили напад на журналістів, які намагалися проїхати до місця незаконного видобутку бурштину. 

Читайте також:  Бурштинові війни на Волині – під моніторингом ОБСЄ

У п'ятницю, 28 вересня, близько 14:00 журналіст одного із центральних телеканалів повідомила, що в Сарненському районі невідомі у масках перешкоджають її журналістській діяльності, повідомляє прес-служба Національної поліції. 

Кореспондент повідомила, поблизу села Кам’яне-Случанське Сарненського району під час проїзду до місця незаконного видобутку бурштину, дорогу журналістам заблокував автомобіль. З нього вийшли п’ятеро осіб у балаклавах. 

Чоловіки у грубій формі вимагали покинути територію лісового масиву та намагалися відібрати камеру. 

ВолиньPost із власних джерел стало відомо, що заявниця − луцька журналістка Катерина Курбанова. 

Зловмисники пошкодили автомобіль, яким пересувалися журналісти. А слідчо-оперативна група зуміла дістатися до місця події лише через декілька годин після киклику. 
Таку затримку правоохоронці пояснюють тим, що дорогою колеса службового автомобіля пошкодили саморобні металеві пристрої.

Коли ж поліцейським вдалося дістатися до журналістів, то зловмисники вже покинули місце події. 

Читайте також: На кордоні з Польщею вилучили автомобіль із бурштином

У поліції за фактом перешкоджання журналістській діяльності групою осіб відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 171, та за частиною 2 статті 342 ( опір представнику правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Нині встановлюються особи, які перешкоджали журналістській діяльності, та які пошкодили службовий автомобіль.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter