Міністерство освіти і науки та Міністерство культури України підписали меморандум про співпрацю в галузі використання українських художніх і документальних фільмів у навчальному процесі в школах. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Читайте також: Міносвіти затвердило нову систему вивчення англійської

Як передає кореспондент агентства, документ був підписаний 17 липня після засідання уряду. 

В ході прес-конференції, приуроченій до засідання Кабміну, Міністр освіти Лілія Гриневич похвалила українську кінопродукцію і розповіла про її користь в школах.

"Зараз в Україні розвивається чудовий медійний контент, який підтримується державним бюджетом... Використання в освітньому процесі українського продукту, який є дуже цікавим і дуже якісним, буде мотивувати дітей і дасть їм можливість знайомитися з мистецтвом кіно і отримувати користь в навчанні", – зазначила чиновниця. 

Читайте також: Українським вчителям заборонили займатися репетиторством

Згідно з меморандумом планується, що Мінкультури буде передавати належні державі права на фільми Міністерству освіти для подальшого використання кінопродукції в навчальному процесі. Художні і документальні фільми, включені в навчальну програму, будуть розміщувати на спеціальному електронному порталі. Доступ до нього відкриють для закладів освіти. Також там будуть вивішуватися тизери до фільмів.

Як очікується, крім освітнього ефекту співпрацю відомств посприяє популяризації українського кінематографа.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook