У Луцьку матері Героя Небесного Легіону три дні не хотіли продавати пільговий квиток на потяг, в результаті принизили і продали квиток на повну вартість біля туалету. 

Читайте також: "Що ти мені нерви мотаєш": на Волині водій виганяв з маршрутки матір загиблого Героя

Про це повідомив координатор "Меценати для солдата" Руслан Теліпський на своїй сторінці у Facebook.

"Ця красива жінка на світлині – оманливе перше враження, бо лише на фото виглядає щаслива, а насправді пережила багато горя, а тепер знову мусила пройти через приниження і поневіряння. Вона матір полеглого за Україну Героя Упорова Ігора Романовича – командира бойової машини – командира відділення 51-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. 28 червня 2014 року брав участь у бою біля села Макарове Станично-Луганського району Луганської області. Під час мінометного обстрілу боєць був поранений осколком у живіт. Помер від втрати крові у вертольоті при транспортуванні до шпиталю і так і ніколи не побачив народження своєї меншої донечки!", – йдеться у дописі.

Як розповіла жінка, в неділю, 22.09.2019 року, вона збираючись у поїздку, пішла купувати квиток на залізничний вокзал м. Луцьк.  Відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та їх сімей" ст. 14 пункт 4 йдеться про 50 % пільгову вартість квитка на проїзд залізничним транспортом без обмежень поїздок для батьків загиблих військовослужбовців ЗСУ по "чорному" посвідченні (яке видається у військоматі), на всій території України. Закон вступив в дію з 1.06.2019 року.

"Працівники каси залізничного вокзалу м. Луцька цей закон проігнорували і відмовили мені у цій пільзі. Продали мені квиток за повну вартість.

Я є членом новоствореної Волинської обласної філії Всеукраїнської Громадської Організації "Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО". І тому я звернулась до керівника Організації – Свищ Катерини Богданівни за допомогою, так як на Гарячу лінію "Укрзалізниці" я не змогла додзвонитись, а керівника вокзалу на робочому місці не було.

Читайте також: Благородна справа: у Луцьку школа зібрала 40 тисяч гривень на лікування воїна АТО

При втручанні керівника та юристів нашої організації справедливість була встановлена. На скаргу відреагували швидко. Мені повернули різницю вартості квитка. Керівник вокзалу вибачилася за помилку касира і незручності, ще й дали місце у вагоні з резерву (так як попередньо квиток продали на місце біля туалету).

На той час я перебувала в лікарні і квиток купувала для продовження лікування в санаторії.

Хоча мені і важко було ходити (ходжу з паличкою, і три дні ходила на вокзал), але я задоволена результатом. Тепер я впевнена, що і для інших батьків, які мають таке саме горе, будуть знати, що є такий Закон. І надіюсь, що таких конфліктів на Луцькому залізничному вокзалі більше не буде.

Також я впевнена, що вступивши в громадську організацію "Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО2, я не залишилась одна зі своїми проблемами. Я знаю, що є до кого звернутись, і хто мене підтримає у важку хвилину", – каже жінка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook