Погода в Україні 26 липня відзначиться високими показниками тепла і переважно сонячною погодою на сході, півдні та в центрі країни. При цьому в більшості західних областей очікуються грози та зливи зі зниженими показниками тепла. 

Читайте також: В Україну повертається спека

Як повідомляється в оновленому прогнозі, середні показники тепла в Україні в неділю досягнуть +28... +34 градусів. Найтепліше буде на півдні країни, де термометри покажуть +30... +34 градуси тепла. Трохи прохолодніше – на сході. Там показники тепла будуть триматися у позначок +30... +32 градусів. На пару градусів прохолодніше буде на півночі та в центрі країни. При цьому мінімальні показники очікуються в західних областях, де синоптики прогнозують дощі. Там рівень тепла триматиметься на рівні +24... +29 градусів.

В нічний час по всій Україні прогнозуються похолодання в середньому до +14... +21 градусів. Синоптики прогнозують пориви вітру до 3-8 м/с по всій Україні.

При цьому синоптики уточнюють, що небо протягом усього дня буде залишатися ясним з мінливою хмарністю. Зливові дощі з грозами пройдуть лише у Волинській, Рівненській, Тернопільській, Львівській, Житомирській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Закарпатській областях.

 

Читайте також: На захід України сунуть грозові дощі та похолодання

Через спеку та відсутність опадів зберігатиметься високий рівень пожежонебезпеки.

"25-26 липня у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Донецькій областях та в Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки", – йдеться в метеорологічному попередженні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook