До керівництва районної ради і до окремих депутатів звернулися мешканці новоутвореного Луцького району щодо неякісного харчування дітей у школах та садочках.

Запит про надання інформації щодо організації харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти у період з січня по березень 2021 року під час засідання сесії Луцької районної ради 8-го скликання озвучив депутат від фракції «ЗА Майбутнє» Віктор Білик, пише ІА Волинські Новини.

Читайте також: Які продукти в Україні найчастіше підробляють

«Люди не розуміють, чому вартість харчування у садочках та школах відрізняється по різних територіальних громадах. Особливо це стосується так званих пільгових категорій: сиріт, дітей із малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО. Крім того, є скарги людей на незадовільний стан організації харчування у школах. Зокрема, на завезення неякісних продуктів. Частково нам вдалося це підтвердити, а у окремих громадах уже й порозривали договори. До прикладу, мені відомий випадок, коли у школи в одній із громад завозили не масло, а спреди або вже зіпсоване молоко», – зазначив депутат.

Він додав, що оскільки Луцький район – новоутворений, то і депутати райради, відповідно, не мають повного доступу до інформації, що стосується харчування у закладах освіти в громадах, оскільки розпорядниками коштів є саме територіальні громади.

«Тому, зважаючи на соціальну значимість питання, група з восьми депутатів підготувала запит для того, щоб зібрати інформацію від територіальних громад, проаналізувати її і лише після цього робити якісь висновки. Це потрібно для того, що мати змогу вплинути на ситуацію і покращити якість харчування дітей у школах та садочках», – наголосив Віктор Білик.

Обранець громади зауважив, що останнім часом скарги щодо неякісного харчування дітей у садочках та школах були по Горохівській та Підгайцівській громадах, а також на території колишнього Рожищенського району.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook