1 листопада минулого року в селі Заболотці Луцького району на території дачного масиву мисливці випадково вистрелили в ногу жінці, що поралася на дачі.

Справу розглядали в Луцькому міськрайонному суді, утім у проваджені про поранення – ані слова, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», пише ІА Волинські новини.

Читайте також: Забарикадувалися в купе і відкрили вогонь: військові стріляли у вагоні пасажирського потяга

Під час слухання справи Олена Бенесько повідомила, що приїхала разом із сестрою, аби погосподарювати у саду. Розповідає: того дня на сусідній дачі бачила компанію чоловіків у камуфляжному одязі, схожих на браконьєрів. Було помітно, що вони нетверезі. Стріляли із мисливських рушниць по мішенях. І одна з куль влучила їй в ногу.

Жінка вирішила викликати поліцію, аби стрілка притягнули до відповідальності. Однак справу слухають не як кримінальне провадження, а всього-на-всього – адміністративне правопорушення.

«Я хотіла спочатку, щоб була кримінальна справа, але мені сказали, що у того, хто стріляв, двоє дітей, то не хотілося нікого там…» – каже жінка.

Читайте також: Встановили особи молодиків, які стріляли у центрі Луцька (фото, відео)

Свідчили у суді й правоохоронці, які того дня виїжджали на виклик щодо поранення з вогнепальної зброї. Один з них викликав слідчо-оперативну групу для з’ясування усіх обставин.

Тоді на цей виклик виїжджала слідча Наталія Попович. Вона оглядала місце події, а також, як встановив суд, бачила і поранення Олени Бенесько. Та про те, чому відомості не внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань, говорить неохоче. Каже, свідчення прийняли, але заявник відмовився від написання заяви про тілесні ушкодження.

Як з’ясувалось, хоч пані Олена Бенесько наполягала на тому, аби слідча прийняла її заяву про тілесні ушкодження, цього не сталося. Ба більше: жінку відмовили навіть їхати до лікарні, аби медики оглянули рану. Тож їй довелося близько двох тижнів лікуватися в домашніх умовах.

Як встановили у суді, саме Наталія Попович наполегливо переконувала потерпілу написати заяву про припинення розгляду її звернення на лінію 102 з приводу нанесення тілесних ушкоджень. Мовляв, прохала, аби Олена Бенесько пошкодувала стрілка, бо ж у нього – двоє дітей.

Сергій Глова, який того дня поцілив жінці в ногу з рушниці, свою вину повністю визнав.

Суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко побачив у справі явні ознаки не лише адміністративного правопорушення, а ще й криміналу. Тож постановив скерувати матеріали справи на розгляд у місцеву прокуратуру. Окрім цього, звернувся і до Головного управління Національної поліції області з приводу того, що слідча Наталія Попович порушила наказ Міністерства внутрішніх справ України.

Утім відповідь надійшла ось така: «Шановний пане суддя! За викладеними у листі фактами можливих порушень було призначено службове розслідування. В ході його проведення факти не знайшли свого об’єктивного підтвердження».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook