Вчора, 22 жовтня, під час перерви між уроками біля корпусу молодшої школи Любешівського ліцею собака покусала школяра, – пише газета Нове життя.

Читайте також: Скандальна Дана Новарчук підкидає безпритульних собак на вулиці Луцька

10-річний хлопчик, житель селища, хотів погладити собачку, котра була з нашийником. От тільки чотирилапий на такий прояв ласки накинувся на малого.

Постраждалого доставили до Любешівської ЦРЛ. Лікар-травматолог Сергій Кулик повідомив: через те, що невідомо, чи пес не є скаженим, дитині показана екстрена антирабічна профілактика. Це значить, що впродовж 28 днів хлопчик прийме 5 уколів. Вакциною забезпечує даний заклад охорони здоров’я.

Це не перший випадок, коли неподалік Любешівського ліцею собака покусав дитину, зазначив Сергій Леонідович. Фактично щороку трапляються такі випадки. Також лікар наголосив: проблема не лише в тому, що тварина може виявитися скаженою, і тому необхідно пройти людині курс лікування, але вже сам факт нападу пса є психологічною травмою.

Читайте також: На "Ягодині" затримали чоловіка з наркотиками (фото)

Жителі райцентру стурбовані проблемою бродячих псів, котрі становлять небезпеку і дітям, і дорослим. Наприклад, Михайло Видерко з Любешова на своїй сторінці у Фесбук написав: "Щоранку можна спостерігати картину, як батьки ведуть (везуть, несуть) дітей до школи, а їх супроводжують домашні улюбленці - собаки. Причому без поводка, без будь яких інших засобів захисту. Дітей залишають, а разом з ними біля школи залишаються чатувати і "охоронці". Під дверями молодшої школи, серед білого дня така собака ПОКУСАЛА ЧЕТВЕРОКЛАСНИКА. Чому така безвідповідальність? Чому з-за таких горе-господарів повинні страдати ні в чому невинні діти і дорослі? Чому ніхто не застосовує проти таких собаководів визначених законом покарань за вигул собаки без захисних, для оточуючих, засобів? Що ще потрібно щоб в нашій громаді сталось, щоб на цю проблему звернули увагу?".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook