Нововолинський дитячий навчальний заклад №3 тимчасово призупинив свою роботу. Про це йдеться на сайті Нововолинської міськради.

Читайте також: На Волині від коронавірусу померли дві жінки та захворіли діти

Таке рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні, 25 серпня 2020 року. Адже п’ятеро працівників цього закладу мають симптоми коронавірусної хвороби і на даний час перебувають на самоізоляції.

За словами начальниці управління освіти Ольги Лакиш, цими вихідними працівники повідомили про підвищення температури. Аби не допустити поширення інфекції вирішили, сьогодні діти у садок не пішли. До кінця нинішнього дня з’ясовуватимуть стан здоров’я вихованців та працівників цього закладу.

Комісія вирішила призупинили роботу ДНЗ №3 до часу отримання результатів ПЛР діагностики працівників, котрі потрапили у коло осіб з підозрою на наявність захворювання.

Міський голова Віктор Сапожніков наголосив на тому, аби провести наради з керівниками усіх дошкільних закладів щодо посилення профілактичної роботи у колективах.

Читайте також: Пандемія вносить корективи: на Волині навчальний рік розпочнеться за новими правилами

Також комісія розглянула питання про стан протипожежної безпеки закладів освіти міста та їх готовність до нового навчального року. Ілля Мацьоха провідний інспектор Нововолинського МВ УДСНС України у Волинській області капітан служби цивільного захисту, поінформував про результати інспектування навчальних закладів. Зокрема, він розповів, що наявні вогнегасники пройшли технічне обслуговування в АРЗ СП У ДСНС України у Волинській області; проведено перевірку електромережі в приміщеннях та блискавкозахисту дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах на контур заземлення; пожежні щити пофарбовано та укомплектовано необхідною кількістю засобів пожежогасіння згідно вимог.

Із 1 вересня всі школи міста відкриють двері для своїх вихованців.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook