На Волині поліція повідомила про підозру у незаконному використанні бюлетеня та підроблення документів членкині ДВК. Волинянці загрожує, зокрема, до семи років позбавлення волі. Слідство триває. Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: З відривом у 10%: хто став мером Нововолинська (офіційно)

Встановлено: під час місцевих виборів 2020, будучи членом виборчої комісії, 66-річна жителька селища Цумань підробила підпис, отримала бюлетень та проголосувала за свого чоловіка. Бюлетень жінка кинула у виборчу урну. Порушення зафіксували спостерігачі ДВК.

За цим фактом поліція відомості внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 158-1 та ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне отримання й використання виборчого бюлетеня, голосування більше одного разу та підроблення документів.

Слідчі, за процесуального керівництва прокуратури, повідомили волинянці про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів. Після завершення досудового розслідування кримінальне провадження з обвинувальним актом скерують до суду, котрий визначить підозрюваній міру покарання.

Читайте також: Заступнику голови ТВК на Волині повідомили про підозру за підробку підпису

Санкція ч. 3 ст. 158-1 ККУ передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook