Протягом ночі луцькі патрульні виявили 8 водіїв в стані сп’яніння, двоє з яких намагалися підкупити командирський екіпаж, аби уникнути відповідальності. Про це інформує патрульна поліція Волині.

Читайте також: У Луцьку – ДТП: зіткнулися два легковика (фото)

Екіпаж патрульної поліції в складі командира 4 роти Дмитра Ліпчука та напарника Андрія Саливончика, близько 3-ї години на вулиці Домни Гордію помічають автомобіль Renault Magene, водій якого порушує правила дорожнього руху, а саме не виконує вимогу дорожнього знаку.

Під час спілкування досвідченні поліцейські одразу помічають у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Відповідно до чинного законодавства охоронці правопорядку пропонують водієві пройти огляд на стан сп’яніння, однак останній категорично відмовився та намагався "вирішити дане питання іншим способом".

37-річний водій не зважаючи на усні попередження патрульних поліцейських щодо кримінальної відповідальності за обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі, поклав у салон службового автомобіля неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 5 тисяч гривень.

Другий випадок трапився близько 6-ї години ранку. Командирський екіпаж проїзджає проспект Перемоги, де помічає автомобіль Mercedes-Benz E-class, котрий рухається з порушеннями правил дорожнього руху.

Тут під час перевірки документів поліцейські помічають у водія та пасажира автомобіля ознаки алкогольного сп’яніння.

Надалі встановили, що пасажир автомобіля є його власником та передав керування своєму товаришу, який перебував в стані алкогольного сп’яніння, результат огляду – 1,47 проміле, що у 7 разів перевищує допустиму норму.

На цьому чоловіки не зупинилися та продовжили свої неправомірні діяння. Водій автомобіля Mercedes-Benz, проігнорувавши попередження патрульних, намагався покласти до службового автомобіля неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 1500 гривень за непритягнення до відповідальності.

Читайте також: У Луцьку біля Старого ринку – аварія (фото)

Патрульні склали всі необхідні матеріали та на місце викликали слідчо-оперативну групу для належної фіксації події.
Тепер, окрім адміністративної, особам загрожує ще й кримінальна відповідальність.

Ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Покарання передбачене статтею: штраф від 8 500 до 12 750 або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook