Останій раз ви авторизувались через "%social%"

На Волині жителі села лікуються у педагога з душею медика

середа, 19.12.18  16:33
На Волині жителі села лікуються у педагога з душею медика

Освіта та медицина: що спільного у цих двох професіях – знають у селі Оленино, Камінь-Каширського району, адже саме у їхній школі працює вчителька за освітою, а за покликанням – медик. Познайомилися із унікальним незвичайним педагогом  і наші журналісти.

Читайте також: На Волині два села хочуть вийти зі складу сільради та приєднатися до іншої ОТГ

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

У селі Оленине  проживає більше тисячі людей і чи не усі вони знають добру вчительку фізики та фізичної культури, яка вміє робити уколи, Людмилу Намуйлик. Народилася Людмила в Олениному, тож школа, у якій викладає, є для неї рідною. Жінка розповідає – продовжила батьківську справу, адже народилась у сім’ї вчителів.

Проте педагог – це друга освіта, а першою стала – медична, яку Людмила здобула  на у Житомирському виші. Жінка жартує, це теж сімейне, адже її бабуся була повитухою. Проте після практики та декрету в медсестри прокинулась тяга до вчителювання.

"Ну вчитель, працюю фізиком, тому що серйозний предмет. Важко його освоїти дітям, але по можливості стараюсь. Фізичне виховання – з молодшими школярами. Граюся з ними, тому що зараз тільки гратися з такими дітками. І хоча ці два предмети  абсолютно різні, кожен подобається по-своєму", – підсумувала Людмила.

Читайте також: Депутат Волиньради подає 2 мільйонний позов у суд за наклеп у ЗМІ

 ЇЇ колишні учні пригадують – хоч і мало що розуміли із фізики, проте досліди на уроках проводили цікаві. Та й поганих оцінок Людмила Намуйлик, яка продовжила справу мами-вчительки, їм не ставила.

Проте час від часу Людмилі все ж доводиться пригадати, що вона – медик.

Місцеві часто звертаються до неї за допомогою. Воно й не дивно, кажуть люди, адже у селі працюють всього 2 лікарі на понад тисячне населення. Взагалі ситуація із медициною в Олениному складна, каже Людмила, адже люди майже нічого не знають про мед реформу і те, як вона працює.

Не менше болить вчительці і питання побудови школи, адже нині молодші школярі навчаються у старенькому корпусі, а школа взагалі не має ані спортзалу, ані актової зали. І це все попри те, що Оленине – багате на природні ресурси. Тож на думку Людмили створення Об’єднаної територіальної громади – це ключ до поступового вирішення проблем у селах.

"Утворення ОТГ дає можливість створити максимально умови для розвитку саме сіл, адже села завжди були в тіні на фоні міст і не завжди кошти, які розподілялися владою, освоювались на місцях. І така можливість утворення громади дасть створення нових проектів, планів і реалізація цих планів і прийняття на місцях рішень різних" , – говорить жінка.

Жінка каже – від створення першої у Камінь-Каширському районі об’єднаної територіальної громади, залежить майбутнє не лише її рідного села, а й навколишніх населених пунктів. Адже децентралізація, на думку Людмили – це шлях до розвитку

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

  • U

    Андрій

    20.12.2018 10:08:05

    Повертаємось до повитух. А зуби рвати буде коваль або зоотехнік.

  • U

    луцьк

    20.12.2018 10:32:00

    Евроинтеграция)!!!

Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :