У Міністерстві охорони здоров’я надали статистику щодо ситуації у регіонах із поширенням COVID-19, станом на 2 вересня 2020 року: у 17 регіонах захворюваність за 14 днів на 100 тисяч населення перевищує допустиму у 40 осіб. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Читайте також: Одразу вкажуть на хворобу: Ляшко назвав головні симптоми коронавірусу

Зокрема, це такі регіони: Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області та місто Київ.

Серед них найвищий показник захворюваності у Чернівецькій області – 264,4 людини на 100 тис. населення.

Зазначається, що найбільша кількість ліжок у закладах охорони здоров’я першої хвилі є у Львівській області – 2585.

У Волинській області кількість ліжок у ЗОЗ 1-ої хвилі становить 906, а захворюваність за 14 днів на 100 тисяч населення складає 69 осіб. 

Найвищий показник охоплення тестуванням на COVID-19 – у місті Києві (208 за останні 7 днів на 100 тисяч населення). Всі інші області відповідають показнику у 24 тести на 100 тисяч.

Читайте також: На Волині за добу зафіксували понад 60 нових випадків коронавірусу, дві людини померли (статистика по районах)

За останню добу на Волині зареєстровано 66 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужало за добу 87 осіб. Два випадки хвороби завершилося летально (померли мешканки Горохівського та Ратнівського районів). Нові випадки виявлено: м. Луцьк – 22, Луцький район – 5, Володимир – Волинський район – 5, Горохівський район – 5, м.Нововолинськ – 1, Іваничівський район – 2, Камінь-Каширський район – 3, Ківерцівський район – 6, Любомльський район – 2, Любешівський район – 4, Маневицький район – 1, Ратнівський район – 6, Рожищенський район – 2, Шацький район – 2. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook