На Волині від 1 вересня на коронавірусну інфекцію уже захворіли майже 50 учнів.

Читайте також: Три смерті та майже 130 нових випадків: на Волині стрімко зростає кількість хворих на COVID-19

Про це повідомили під час чергового брифінгу у Волинській облдержадміністрації сьогодні, 25 вересня, передає ІА "Волинські новини".

Як розповіла заступниця директора Волинського лабораторного центру МОЗ України Надія Костирка, в області, як і в цілому в Україні, спостерігається прогнозоване зростання кількості випадків захворювання на коронавірус.

"Щотижневий приріст становить понад 20%, а за останній тиждень – 27%. Якщо з початку вересня реєструвалося 60-70 випадків захворюваності на COVID-19, то протягом останнього тижня – понад 80 випадків. За останню добу зареєстровано 127 нових випадків", – сказала вона.

Та додала, що на стабільно високому рівні знаходиться захворюваність на пневмонію. Протягом останнього тижня нараховується 377 таких випадків.

Читайте також: Повідомили, в яких медзакладах Луцька виявили хворих на COVID-19 працівників

"Відзначається прогнозований ріст захворювання серед дітей у зв’язку з початком навчального року. Всього з початку вересня захворіли 48 учнів загальноосвітніх навчальних закладів та 123 особи з числа персоналу. Випадки захворювання реєструються в усіх районах області, окрім Старовижівського. У зв’язку з ускладненнями епідситуації на самоізоляції перебували понад 4000 учнів і більше 400 осіб з числа персоналу шкіл", – зазначила Надія Костирка.

Вона зауважила, що про кожен підтверджений випадок у навчальному закладі інформується дирекція установи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook