Волинські рятувальники спільно з працівниками поліції здійснили профілактичні рейди в місцях стихійного відпочинку на воді.

Читайте також: Волинянин потонув у річці на Львівщині

З метою недопущення загибелі громадян під час відпочинку на водних об’єктах співробітниками Ковельського та Локачинського міськрайвідділів Управління ДСНС України у Волинській області організовані профілактичні рейди на водоймах краю із роз’ясненням правил поведінки під час відпочинку на воді. Про це повідомляє УДСНС України у Волинській області.

Так, 6 липня рятувальники нагадали основні правила безпеки, яких необхідно дотримуватись під час відпочинку на Ковельському міському водосховищі та території місцевого ставка і річки Луга у селищі Локачі.

Працівники ДСНС спільно з представниками Локачинського відділення поліції наголосили відпочивальникам про необхідність дотримання правил безпеки поводження на воді. Окремо оточили увагою молодь – дітям, яким заборонено без нагляду дорослих перебувати на водоймах, фахівці роз’яснили основні правила, дотримання яких стане запорукою збереження життя та здоров’я. І наголосили,  що на даних водоймах купатися заборонено,  так як вони невизначені як місця масового відпочинку населення біля води, відповідні роботи щодо перевірки дна водоймища не проводилися і на місці не чергують фахівці з надання допомоги у разі її необхідності, а  дамба річки Луга, де також полюбляє купатись молодь,  взагалі знаходиться в аварійному стані.

Читайте також: На Волині у річці Стир знайшли тіло чоловіка

Під час рейду рятувальники  відпочиваючим на воді роздали листівки з правилами поводження на водних об’єктах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook